Mali dlhy, takmer prišli o štadión. V FC Nitra sa menia majitelia

Štadión FC Nitra.
Štadión FC Nitra. (Autor: TASR)
Sportnet|25. sep 2021 o 18:02

Akcie predali menšej investičnej skupine.

BRATISLAVA. Nastane vo futbalovej Nitre zmena k lepšiemu? Klub, ktorý v poslednom období trápili výrazné problémy, mení majiteľov.

„Môžem potvrdiť, že sme pred chvíľou podpísali zmluvu o predaji 67 percent akcií FC Nitra slovenským kupcom,” povedal pre Denník Šport Ján Kara.

Noví majitelia zatiaľ nie sú známi. Má však ísť o fanúšikov futbalu, ktorí sa verejnosti predstavia v najbližších dňoch.

Sú z futbalovej branže a je to taká menšia investičná skupina. Počas budúceho týždňa sa však chcú predstaviť na tlačovej konferencii, na ktorej by prezentovali aj nové vedenie klubu,” doplnil predošlý majiteľ. 

Nitra po minulej neúspešnej sezóne vypadla z najvyššej súťaže. Navyše, v lete nedostala licenciu ani pre 2. ligu a po 67 rokoch mala hrať medzi amatérmi.

Podľa Karu má už klub vyplatené všetky záväzky voči mládežníckym trénerom.

Nie sme im nič dlžní. Výplaty v posledných dvoch - troch mesiacoch išli načas. Do klubu sme teraz investovali aj v podobe kúpy druhého autobusu.”

Za akú sumu kúpili noví majitelia podiel Karovcov nie je známe. Akceptovali však všetky dlhy, ktoré klub mal. Tie mali byť podľa Karu vo výške dvesto tisíc eur. „Keď mi dali toľko miliónov, akceptujú aj toto," dodal. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Mali dlhy, takmer prišli o štadión. V FC Nitra sa menia majitelia