Cítia kolektívnu vinu. Fanúšikovia AS Rím chcú zaplatiť pokutu Manciniho

Gianluca Mancini oslavoval gól s vlajkou Lazia
Gianluca Mancini oslavoval gól s vlajkou Lazia (Autor: TASR/AP)
SITA|10. apr 2024 o 14:54

Stopér oslavoval gól do siete Lazia s vlajkou vo farbách súpera.

RÍM. Fanúšikovia talianskeho klubu AS Rím sa rozhodli zložiť na zaplatenie pokuty, ktorú od Talianskej futbalovej federácie (FIGC) dostal obranca Gianluca Mancini.

Ten v sobotňajšom zápase 31. kola Serie A oslavoval strelený gól do siete Lazia Rím mávaním vlajky vo farbách súpera s vyobrazením potkana. Tú mu podali oslavujúci fanúšikovia "vlkov".

Taliansky reprezentačný stopér dostal od FIGC pokutu 5-tisíc eur. Fanúšik AS Rím Lorenzo Contucci vzápätí založil na internete zbierku, v ktorej za menej ako 14 hodín získal viac ako 7-tisíc eur.

Zakladateľ zbierky vysvetlil, že v prípade, ak sa Mancini rozhodne pokutu zaplatiť sám, vyzbieraná suma poputuje na charitatívne účely.

Contucci na sociálnej sieti vyzval všetkých fanúšikov AS Rím, ktorí cítia kolektívnu vinu, aby prispeli.

"Rímske derby je však aj o zúrivej nálade a mierne vulgárnom podpichovaní,“ doplnil zakladateľ zbierky.

Dvadsaťsedemročný Mancini, ktorý je súčasťou kádra AS Rím od roku 2019, spomenutým gólom rozhodol o triumfe AS nad mestským rivalom Laziom 1:0.

"Po góle som bol v návale emócií, zobral som prvú vlajku, ktorú mi fanúšikovia dali do ruky. Ani som nevedel, čo je na nej,“ povedal odchovanec Fiorentiny, ktorý sa po zápase zároveň za svoj skutok ospravedlnil.

Hráči AS figurujú v priebežnej ligovej tabuľke Serie A na piatom mieste. Po príchode dočasného trénera Danieleho De Rossiho v polovici januára sa zlepšili a aktuálne bojujú o miesto v Lige majstrov pre nasledujúcu sezónu.

Sedem kôl pred koncom ročníka strácajú na priebežne štvrtú Bolognu už iba tri body. AS Rím je stále v hre aj v Európskej lige, vo štvrtok v prvom súboji štvrťfinále nastúpi na pôde iného talianskeho klubu AC Miláno.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Cítia kolektívnu vinu. Fanúšikovia AS Rím chcú zaplatiť pokutu Manciniho