Nemci boli na Camp Nou ako doma. Viacerí sa k lístkom dostali cez priekupníkov

Fanúšikovia Eintrachtu Frankfurt na Camp Nou.
Fanúšikovia Eintrachtu Frankfurt na Camp Nou. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. apr 2022 o 14:31

Fanúšikom Eintrachtu mali v ceste na zápas do Barcelony pomôcť Nemci žijúci v Španielsku aj fanúšikovia Blaugranas.

MADRID. V španielskom futbalovom klube FC Barcelona podnikli kroky, aby sa viac neopakovali scény z minulotýždňového odvetného štvrťfinálového duelu Európskej ligy s Eintrachtom Frankfurt (2:3), počas ktorého hľadisko barcelonského štadióna Camp Nou zaplavili priaznivci nemeckého mužstva.

"Barca" v spomenutom stretnutí utrpela prehru nielen na trávniku, ale i na tribúnach, kde sa odhadom mohlo nachádzať až 30-tisíc fanúšikov Eintrachtu, aj keď podľa reglementu UEFA klub predal hosťom len asi 5-tisíc vstupeniek.

Barcelonský klub bude po novom vyžadovať, aby sa pred veľkými zápasmi uskutočnila registrácia lístkov a bolo tak možné ľahšie vystopovať jednotlivcov. Klub chce týmto taktiež lepšie kontrolovať ďalší predaj vstupeniek tretími stranami.

Po internom vyšetrovaní katalánsky klub uviedol, že mnohí fanúšikovia Eintrachtu sa k vstupenkám dostali prostredníctvom ďalšieho predaja organizovaného rôznymi skupinami a neoficiálnymi predajcami, a tiež cez fanúšikov Barcelony, ktorí zneužili svoje vlastné permanentky.

Klub sa ospravedlnil „všetkým, ktorých rozčúlila masívna prítomnosť nemeckých fanúšikov na štadióne" a zároveň dodal, že zabránil nákupu viac ako 27-tisíc lístkov prostredníctvom nemeckých IP adries alebo platobných kariet, no mnoho vstupeniek si hostia dokázali zadovážiť aj prostredníctvom Nemcov žijúcich v Španielsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Nemci boli na Camp Nou ako doma. Viacerí sa k lístkom dostali cez priekupníkov