Chelsea prekonala britský prestupový rekord, za majstra sveta zaplatila cez 100 miliónov

Enzo Fernández s trofejou pre majstra sveta po triumfe na MS vo futbale 2022.
Enzo Fernández s trofejou pre majstra sveta po triumfe na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. feb 2023 o 07:53

Kontrakt mu vyprší až v roku 2031.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Chelsea FC získal v závere zimného prestupového obdobia argentínskeho reprezentanta Enza Fernándeza z Benficy Lisabon.

Londýnčana zaplatili za 22-ročného stredopoliara portugalskému tímu 106,8 milióna libier (v prepočte 121 miliónov eur), čo je nový britský prestupový rekord.

Najdrahší hráč v histórii Premier League

Fernández na nedávnom šampionáte v Katare pomohol Argentíne k zisku titulu majstra sveta, vyhlásili ho za najlepšieho mladého hráča MS vo futbale 2022.

Teraz sa stal najdrahším hráčom v histórii Premier League, keď prekonal doterajší rekord pri prestupe Jacka Grealisha v auguste 2021 z Aston Villy do Manchestru City.

City vtedy zaplatili za anglického reprezentačného krídelníka 100 miliónov libier. Podľa AFP podpísal Fernández s Chelsea osemapolročný kontrakt, ktorý mu vyprší až v roku 2031.

Enzo Fernández v drese Argentíny na MS vo futbale 2022.
Enzo Fernández v drese Argentíny na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)

Prestup sfinalizovali tesne pred uzávierkou

Rokovania o prestupe Fernándeza sa ťahali celý utorok, anglický klub ich napokon stihol finalizovať tesne pred uzávierkou.

Fernández pritom prišiel do Benficy iba vlani v auguste, portugalský klub ho získal z River Plate za 10 miliónov dolárov (9,2 milióna eur) plus bonusy.

Chelsea bola aktívna v závere prestupového obdobia, v januári dotiahla aj príchody Mychajla Mudryka, Benoita Badiashileho, Noniho Maduekeho či Joaa Felixa, ktorý prišiel na hosťovanie z Atlética Madrid.

Fernández je v poradí ôsma nová posila Londýnčanov.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Chelsea prekonala britský prestupový rekord, za majstra sveta zaplatila cez 100 miliónov