Potrestali vinníka. Prevádzkovateľa lietadla odsúdili za zavinenie smrti Salu

Emiliano Sala a veľký transparent s jeho portrétom pred zápasom Ligue 1 medzi FC Nantes a AS Saint-Étienne týždeň po páde lietadla.
Emiliano Sala a veľký transparent s jeho portrétom pred zápasom Ligue 1 medzi FC Nantes a AS Saint-Étienne týždeň po páde lietadla. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. nov 2021 o 16:14

Vo väzení strávi osemnásť mesiacov.

LONDÝN. Za zavinenie tragickej smrti argentínskeho futbalistu Emiliana Salu odsúdili prevádzkovateľa lietadla na nepodmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov.

Súd v Cardiffe uznal 67-ročného Davida Hendersona už skôr vinným z nedbanlivosti a v piatok vyniesol rozsudok. Obchodníkovi hrozilo až päť rokov vo väzení, informovala agentúra dpa.

Sala zahynul 21. januára 2019 pri páde jednomotorového lietadla nad Lamanšským prielivom. Nešťastie sa stalo, keď smeroval z Nantes do nového pôsobiska Cardiff City.

Lietadlo zmizlo z radarov nad Lamanšským prielivom, spolu s futbalistom zahynul aj jeho pilot David Ibbotson. Pátrači zatiaľ objavili iba pozostatky Emiliana Salu.

Henderson let zariadil a požiadal Ibbotsona, aby lietadlo pilotoval do Cardiffu, keďže bol v tom čase na dovolenke. Podľa prokurátora povýšil svoje podnikateľské aktivity nad bezpečnosť účastníkov letu a za nedbanlivosť mu navrhol päťročný nepodmienečný trest.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Potrestali vinníka. Prevádzkovateľa lietadla odsúdili za zavinenie smrti Salu