Vedenie Newcastlu sa už rozhodlo. Dúbravka spoznal meno nového trénera

Tréner Eddie Howe.
Tréner Eddie Howe. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. nov 2021 o 16:34

Je pred nami kopec práce, uviedol nový kouč.

LONDÝN. Ani Unai Emery, ani Paulo Fonseca. Hlavným trénerom anglického futbalového klubu Newcastle United sa stal Eddie Howe.

Noví majitelia organizácie, v ktorej pôsobí aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka, teda už našli nástupcu po odvolanom Stevovi Brucovi.

Štyridsaťtriročný Howe patril do širšieho okruhu kandidátov na uvoľnenú pozíciu, jeho angažovanie teda nie je prekvapením. Priamo v hľadisku sledoval už sobotňajší ligový duel Newcastlu, ten ďalší už povedie z lavičky.

"Je to úžasná príležitosť, no pred nami je kopec práce. Už sa nemôžem dočkať, keď na tréningu začnem pracovať s hráčmi," uviedol na klubovom webe Howe.

Jeho noví zverenci v aktuálnom ročník Premier League ešte nezvíťazili, z jedenástich duelov vyťažili iba päť bodov za päť remíz. Tú ostatnú dosiahli práve v sobotu proti Brightonu (1:1).

Eddie Howe bol v minulej sezóne bez trénerskej práce, predtým dlhých osem rokov viedol futbalistov Bournemouthu a premiérovo v histórii klubu sa s nimi dostal až do Premier League a zotrval tam s nimi päť sezón

"Chcem sa poďakovať majiteľom klubu za túto možnosť, tiež ďakujem fanúšikom za vrelé prijatie. Veľmi sa teším, ako začneme spoločnú cestu," doplnil Howe.

Ten Bournemouth viedol okrem rokov 2012 až 2020 aj od januára 2009 do januára 2011, medzitým pôsobil aj v Burnley.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Vedenie Newcastlu sa už rozhodlo. Dúbravka spoznal meno nového trénera