Druhá liga má prekvapivého lídra, chystá sa na derby po dlhých rokoch

(Autor: MŠK Púchov - facebook)
Ivan Mriška|26. aug 2022 o 09:57

Nové posily MŠK Púchov sa osvedčili.

PÚCHOV. Košice, Komárno alebo Pohronie? Nie. Druhú ligu vedie tím, od ktorého to nikto nečakal.

MŠK Púchov má po šiestich kolách na konte trinásť bodov. Zaznamenal štyri výhry, jednu remízu a jednu prehru.

„Za skvelý vstup sme nesmierne radi, vždy je lepšie začať sezónu na pozitívnej vlne. Na druhej strane sme však realisti a nič nepreceňujeme. Súťaž je ešte dlhá a vyrovnaná,“ upozorňuje manažér MŠK Púchov Marek Šimáček, ktorý je z výkonov tímu nadšený.

Súdržná partia a kolektív

Púchov obsadil v minulej sezóne druhej ligy dvanáste miesto, ledva sa zachránil. Teraz pokoril rozdielom triedy Slovan Bratislava B, poradil si s rezervou Žiliny, Dolným Kubínom i Myjavou.

Remizovali Púchovčania v Trebišove a prehrali len doma s Dubnicou nad Váhom.

„Noví hráči zapadli do mužstva veľmi dobre. A to je dôvod, prečo sme tam, kde sme. Kabína funguje skvele, partia je súdržná a kolektív pracuje na sto percent,“ dodal.

V meste na Považí sa podľa manažéra zvyšuje záujem o futbal. Rekordnú návštevu očakáva na derby proti Považskej Bystrici.

„Ľudia začínajú vnímať, že sme na prvých priečkach. Lákať by malo najmä blížiace sa považské derby, ktoré sa na profesionálnej úrovni bude hrať po takmer tridsiatich rokoch,“ prezradil Šimáček s tým, že pre fanúšikov pripravuje klub sprievodné akcie.

MŠK Púchov.
MŠK Púchov. (Autor: MŠK - facebook)

Od Barcelony sú ďaleko

V roku 2003 hral Púchov v Pohári UEFA proti slávnej Barcelone, s ktorou remizoval 1:1. Podľa vedenia súčasného MŠK je od niečoho podobného klub ešte ďaleko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Druhá liga má prekvapivého lídra, chystá sa na derby po dlhých rokoch