Hollý odštartoval sezónu v Jablonci gólom. Dobre sme sa pripravili, povedal

Dominik Hollý
Dominik Hollý (Autor: FK Jablonec)
SITA|21. júl 2024 o 13:18

Člen širšieho reprezentačného kádra Slovenska pomohol gólom severočeského klubu k výhre 2:0 nad Mladou Boleslavou.

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Dominik Hollý strelil úvodný gól českého klubu Baumit Jablonec v súťažnom ročníku 2024/2025.

Rodák z Bánoviec nad Bebravou skóroval v sobotňajšom zápase 1. kola českej najvyššej futbalovej súťaže, v ktorom jeho tím zdolal na domácom ihrisku Mladú Boleslav 2:0.

Dvadsaťročný talent slovenského futbalu sa presadil v 31. minúte po prihrávke gruzínskeho spoluhráča Vakhtanga Chanturišviliho známeho tiež z pôsobenia v Spartaku Trnava.

„Bolo to nacvičené z tréningu. Dokazuje to, že sme sa na novú sezónu dobre pripravili,“ povedal Hollý pre oficiálny klubový web.

Odchovanec trenčianskeho futbalu prestúpil do Jablonca vo februári tohto roka. V jarnej časti uplynulej sezóny nastúpil na 13 duelov, v ktorých zaznamenal jeden gól. V novom ročníku od neho tréner Luboš Kozel očakáva, že bude patriť medzi herných lídrov tímu.

„S novým trénerom prišiel nový impulz. Snažíme sa hrať viac futbal. Dnes sme dali dva góly a zahodili ešte veľa šancí. Musíme v tom ale pokračovať, nesmieme zaspať na vavrínoch. Platí to o mne i o celom tíme,“ zhodnotil stredopoliar, ktorý debutoval v národnom tíme na začiatku júna v prípravnom zápase so San Marínom.

VIDEO: Zostrih zápasu Jablonec - Mladá Boleslav

Hollý v rozhovore pre klubový web prezradil, že tím do novej sezóny vstúpil aj s jednou zaujímavou novinkou. Po každom zápase si hráči v šatni odovzdajú porcelánové jablko pre najlepšieho hráča duelu.

Po zápase s „Bolkou“ ho dostal Chanturišvili, ktorý získal aj podľa špecializovaného portálu whoscored.com najvyššiu známku. Druhý v poradí bol práve Dominik Hollý.

Jablonec odohrá najbližší duel v nedeľu 28. júla v Ostrave proti tamojšiemu Baníku. Práve proti moravsko-sliezskemu klubu dal Hollý svoj prvý gól v najvyššej súťaži.

„Spomínam si naň. Oveľa viac nás však budú zaujímať tri body, pretože chceme odštartovať sezónu lepšie ako vlani. V Ostrave to nebude nič jednoduché,“ uzavrel Hollý.

Tabuľka českej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Hollý odštartoval sezónu v Jablonci gólom. Dobre sme sa pripravili, povedal