Spečatí Trnava hetrik? Termíny dohrávok Slovnaft Cupu sú známe

Kyriakos Savvidis a Adrian Zeljkovič.
Kyriakos Savvidis a Adrian Zeljkovič. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Ivan Mriška|26. jan 2024 o 10:41

Piate kolo nehrali pre povinnosti v Európe.

BRATISLAVA, TRNAVA. Jarná časť futbalových súťaží na Slovensku sa blíži. Odštartuje dohrávkou Slovnaft Cupu.

Futbalisti FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava v minulom roku nestihli odohrať piate kolo pohárovej súťaže. Pre povinnosti v Európskej konferenčnej lige.

Zápasy boli aj pre zlé poveternostné podmienky presunuté na jar.

„Keďže pohároví zástupcovia v Európskej konferenčnej lige mali počas jesene plný program, nevmestili sa im doň duely osemfinále Slovnaft Cupu. Riadiaci orgán súťaže preto umožnil obhajcovi Slovenského pohára Spartaku Trnava a minuloročnému finalistovi Slovanu Bratislava preloženie zápasov na tento kalendárny rok,“ informuje web SFZ.

Trnava cestuje v piatom kole do Košíc, kde sa bude hrať aj finále tohto ročníka. Súboj východniarov so Spartakom je na programe 3. februára 2024 o 16.30 h a ich konfrontáciu odvysiela televízia JOJ Šport.

Lepší z dvojice vyzve v štvrťfinále Michalovce, ktoré vyradili prekvapenie tohto ročníka z Devínskej Novej Vsi.

Stretnutie ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina je na programe 28. februára 2024 o 17.30 h. Duel odvysiela Futbalnet.TV, víťaz zápasu narazí v ďalšom kole na Podbrezovú.

Ďalšie štvrťfinálové dvojice tvoria ŠK Odeva Lipany – MFK Skalica a FK DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok. Stretnutia sú na programe 28. februára.

Víťazstvo z posledných dvoch ročníkov obhajuje FC Spartak Trnava. Stále tak živí šancu na pohárový hetrik.


Pohárová súťaž má v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Spečatí Trnava hetrik? Termíny dohrávok Slovnaft Cupu sú známe