Je to oficiálne. Strelec odchádza zo Slovana, bude hrať v Taliansku

Momentka zápasu zo zápasu Slovan Bratislava - Trenčín.
Momentka zápasu zo zápasu Slovan Bratislava - Trenčín. (Autor: TASR)
TASR|31. aug 2021 o 18:10

V drese Slovana odohral celkovo 70 zápasov.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový útočník David Strelec prestúpil zo Slovana Bratislava do tímu talianskej Serie A Spezia Calcio.

V utorok to oficiálne potvrdil úradujúci slovenský majster. Klub síce nezverejnil prestupovú čiastku, no podľa špecializovaného portálu transfermarkt.com by sa mala pohybovať v okolí 2,5 milióna eur.

"Naďalej platí to, čo už som v minulosti povedal napríklad pri prestupe Dominika Greifa – chceme mať v klube hráčov, ktorí skutočne chcú hrať za Slovan a sú odhodlaní pobiť sa o naše ciele. A nezáleží na tom, či sa bavíme o odchovancoch, Slovákoch, alebo zahraničných hráčoch. Chceme mať v kádri tých futbalistov, s ktorými budeme bojovať spoločne ako jedna rodina.

David Strelec prejavil obrovský záujem prestúpiť do Talianska. Chceme v kabíne udržať dobrú klímu a stopercentnú koncentráciu všetkých hráčov na to, čo nás v ďalšom priebehu sezóny čaká. Aj preto sme sa rozhodli Davidovi vyhovieť, aby sme nepripustili akúkoľvek negatívnu atmosféru.

So Speziou sme sa dohodli na jeho prestupe. Ďakujem Davidovi za všetko, čo pre Slovan odviedol, a prajem mu všetko dobré do ďalšej kariéry," povedal pre klubový web generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

Dvadsaťročný Strelec je odchovanec Slovana, v jeho A-tíme nastúpil na 70 zápasov, strelil 18 gólov a pridal sedem asistencií. Vo väčšom počte štartov ho pribrzdili zranenia, pre ktoré vynechal časť sezóny 2019/20.

Má podiel na troch majstrovských tituloch a dvoch domácich pohároch. Počas pôsobenia v belasom drese sa prepracoval do slovenského reprezentačného áčka, kde si v marci tohto roka proti Malte otvoril gólový účet.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Je to oficiálne. Strelec odchádza zo Slovana, bude hrať v Taliansku