Hancko by údajne mohol prestúpiť do Neapola, špekulujú Taliani

Dávid Hancko
Dávid Hancko (Autor: REUTERS)
SITA|17. apr 2024 o 15:15

Dávid Hancko má s holandským Feyenoordom Rotterdam kontrakt platný do roku 2026.

BRATISLAVA. Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Dávid Hancko by po skončení sezóny 2023/2024 mohol prestúpiť z holandského Feyenoordu Rotterdam do väčšieho európskeho klubu.

Ako referuje taliansky denník Il Mattino, dvadsaťšesťročného zadáka sleduje taliansky tím SSC Neapol, v ktorom pôsobí aj defenzívny stredopoliar Stanislav Lobotka a dočasne aj kouč slovenskej reprezentácie Francesco Calzona.

Objavili sa dokonca správy, že Feyenoord za Hancka požaduje 30 miliónov eur, kým Neapol je ochotný zaplatiť nanajvýš o desať miliónov menej.

V súvislosti s Hanckom sa v uplynulých mesiacoch špekulovalo aj o záujme anglického FC Liverpool či francúzskeho Paríža Saint-Germain.

Hancko odohral v minulom kalendárnom roku druhý najvyšší počet minút spomedzi všetkých hráčov naprieč európskymi súťažami. Lepší bol v Európe len Portugalčan Bruno Fernandes z anglického Manchestru United.

Hancko predvlani podpísal s Feyenoordom kontrakt do roku 2026. V novom pôsobisku sa výborne aklimatizoval a s tímom sa na konci sezóny 2022/2023 tešil zo zisku majstrovského titulu v Eredivisie. V nedávnom rozhovore pre holandské médiá priznal, že momentálne sa z Rotterdamu nikam nechystá.

"Už po prvej polovici sezóny ľudia hovorili: 'Ide ti to tak dobre, po tomto roku odídeš.' Ale vravím, že ešte som len prišiel... Klub, mesto, moji spoluhráči a fanúšikovia na štadióne sú skvelí. Len počasie v Holandsku by mohlo byť o niečo lepšie,“ poznamenal Hancko, ktorý bol v rokoch 2018 - 2021 kmeňovým hráčom talianskeho klubu AC Fiorentina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Hancko by údajne mohol prestúpiť do Neapola, špekulujú Taliani