Žiline tlieskali aj fanúšikovia DAC. Je radosť sa na ňu pozerať, rozplývali sa experti

Mário Sauer (vľavo) a Ján Minárik v zápase DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina v 10. kole Niké ligy.
Fotogaléria (9)
Mário Sauer (vľavo) a Ján Minárik v zápase DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina v 10. kole Niké ligy. (Autor: Facebook MŠK Žilina)
Titanilla Bőd|6. okt 2024 o 23:30

Mário Sauer sa blysol dvoma asistenciami.

BRATISLAVA. Bratislavský Slovan presne po roku prišiel o prvé miesto v najvyššej súťaži. Novým lídrom Niké ligy je MŠK Žilina, ktorá deklasovala Dunajskú Stredu 3:0.

Šošoni vyhrali v MOL Aréne vôbec prvý raz, v doterajších pätnástich vzájomných zápasoch bola bilancia 11 výhier pre DAC a štyri remízy.

Fotogaléria zo zápasu DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina (Niké liga - 10. kolo)

Žilinčania naposledy zdolali vonku DAC v októbri 2016, keď tím zo Žitného ostrova hral pre výstavbu nového štadióna svoje domáce zápasy v Senci.

Žilina vtedy vyhrala vysoko 6:0 a v Dunajskej Strede to znamenal koniec vtedajšieho trénera Krisztiána Németha.

Világi, otvor oči

Fanúšikovia DAC sú nespokojní aj teraz. Na zápasy už nechodia v takom hojnom počte – na stretnutí so Žilinou bolo 4652 divákov. Slušná návšteva, ale na dunajskostredské pomery nič extra.

Tí, ktorí si na štadión našli cestu, dali najavo svoju nespokojnosť aj verbálne. Žiadali odvolanie trénera Xisca Muňoza. „Világi, otvor oči,“ skandovali.

DAC nevyhral už tretí domáci zápas v rade. Žilina naopak ťahá výbornú sériu šiestich víťazstiev po sebe.

V Dunajskej Strede bolo rozhodnuté prakticky po prvej dvadsaťminútovke.

Najprv si Mário Sauer vynikajúcou prihrávkou našiel Adriána Kaprálika a ten zoči-voči brankárovi nezaváhal, neskôr po rohovom kope Miroslava Káčera mohol nikým nerušený hlavičkovať Ján Minárik.

„Je nemysliteľné, aby najvyšší hráč súpera ostal sám a robil si, čo chcel. Ani nemusel vyskočiť, on tam iba dobehol. Bránenie Dunajskej Stredy je celkovo katastrofa,“ poznamenal spolukomentátor televízneho prenosu Juraj Piroska.

VIDEO: Zostrih zápasu DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina

Balada v podaní Sauera

V druhom polčase pridala Žilina ďalší gól, keď Sauer tentoraz výborne vysunul Dávida Ďuriša a ten s prehľadom skóroval.

Nádherný futbalový moment ocenili aj domáci fanúšikovia a zatlieskali žilinským hráčom.

„To bola balada,“ rozplýval sa expert stanice Voyo Marek Sapara. „Mário Sauer je hráč, ktorý neskutočne cíti futbal. Predvádza skvelé veci technicky a takticky, radosť sa naňho pozerať,“ doplnil.

Dunajská Streda sa zmohla len na jedinú strelu do priestoru brány. Bolo to aj zásluhou Tomáša Hubočana, ktorý kraľoval v strede obrany.

„Matejovi Trusovi sa s ním bude asi aj snívať,“ poznamenal Sapara.

Kto sa pripravil lepšie?

Po zápase hráči oboch tímov hovorili o pripravenosti. Kým Žilinčanom príprava na zápas dokonale vyšla, o DAC sa to nedá povedať.

„Boli sme veľmi dobre pripravení takticky aj z hľadiska presingu. Snažili sme sa využiť priestory, ktoré sa nám otvárali a to sa nám aj darilo. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ uviedol krajný hráč Žiliny Kristián Bari.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Žiline tlieskali aj fanúšikovia DAC. Je radosť sa na ňu pozerať, rozplývali sa experti