Fanúšikovia vtrhli na futbalové ihrisko. Polícia viacerých zadržala

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR – Radovan Stoklasa)
SITA|31. okt 2022 o 17:00

Pobili sa priaznivci oboch táborov, domáci pred aj po súboji napádali aj policajtov.

NIKÓZIA. Polícia na Cypre zatkla troch fanúšikov, ktorí ako súčasť väčšej skupiny vnikli na hraciu plochu počas víkendového duelu najvyššej domácej futbalovej súťaže medzi Apollonom Limassol a APOELom Nikózia (0:1).

V cele predbežného zadržania skončili osoby vo veku 17, 23 a 25 rokov, ktoré budú pravdepodobne čeliť obvineniu z nepovoleného vstupu na ihrisko, napadnutia, nedovoleného ozbrojovania a útoku na verejného činiteľa.

Podľa pondelkovej policajnej správy v uvedenom súboji vnikli na ihrisko fanúšikovské skupiny oboch súperov a hádzali po sebe kamene či svetlice. Spomenutá 25-ročná zatknutá osoba musela podstúpiť ošetrenie zlomeniny nosa.

Hostia získali tri body gólom z pokutového kopu v nadstavenom čase druhého dejstva. Po stretnutí musela polícia zasahovať vodnými delami a slzotvorným plynom proti domácim priaznivcom, ktorí do pracovníkov bezpečnostných zložiek hádzali kamene a zápalné fľaše.

Ešte pred duelom jeden domáci fanúšik napadol policajta, ktorý v okolí štadióna riadil dopravu.

Predstavitelia polície na Cypre skôr v októbri upozornili šéfov klubov na zvyšujúce sa násilie na štadiónoch aj mimo nich v súvislosti s futbalovými duelmi v najvyššej domácej súťaži aj v pohárovej Európe.

Zástupca policajného náčelníka Ioannis Georgiou informoval, že ak sa situácia nezlepší, fanúšikovia nebudú môcť cestovať na zápasy svojich tímov u súperov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fanúšikovia vtrhli na futbalové ihrisko. Polícia viacerých zadržala