Pre Ronalda zákony neplatia. V Saudskej Arábii ho čaká luxus

Cristiano Ronaldo a luxusný hotel, v ktorom býva.
Cristiano Ronaldo a luxusný hotel, v ktorom býva. (Autor: TASR/AP, ArabianBusiness.com - Twitter)
Ivan Mriška|10. jan 2023 o 14:00

Portugalčan býva v supermodernom hoteli v Rijáde.

RIJÁD, BRATISLAVA. Do arabského sveta išiel za obrovskými peniazmi. V Al-Nassr FC môže zarobiť až dvesto miliónov eur za rok, čo je bezkonkurenčne najviac zo všetkých športovcov na svete.

Cristiana Ronalda čaká v Saudskej Arábii rozprávkový život. A mimoriadny luxus.

Účet 250-tisíc za mesiac

Bývať bude v supermodernom hoteli Four Seasons v Rijáde. Zdržať by sa tam mal minimálne prvý polrok, kým si nenájde trvalé ubytovanie.

„Ronaldo s rodinou, priateľmi a ochrankou zaberie sedemnásť izieb v hoteli s najlepším výhľadom na mesto. Celkový účet za mesiac bude okolo 250-tisíc libier,“ informuje givemesport.com

Hviezdny Portugalčan s priateľkou a piatimi deťmi bývajú v kráľovskom apartmán Kingdom Suite. Apartmán je súčasťou mrakodrapu Kingdom Tower, jednej z najvyšších budov v Saudskej Arábii.

Ronaldo býva na 48. až 50. poschodí, kde má súkromnú jedáleň. Personál hotela mu nosí stravu priamo do izby a má prísny zákaz sa s ním fotiť a akokoľvek ho obťažovať.

„Apartmán ponúka neuveriteľný výhľad a dodáva jedinečný pocit exkluzivity. Má vlastnú obývačku, súkromnú kanceláriu, mediálnu miestnosť a jedáleň,“ svoj skvost opisuje na webovej stránke samotný hotel.

FOTO: Bývanie Cristiana Ronalda v Saudskej Arábii

Bezkonkurenčný výhľad

Cena za Kingdom Suite nie je známa. Rovnako ako za susedný apartmán Royal Suite, ktorý si treba rezervovať súkromne. Menší prezidentský apartmán v okolí stojí cez tritisíc eur za noc.

„Spolu s bezkonkurenčným výhľadom na mesto čaká našich hostí päťhviezdičková kuchyňa s najlepšími jedlami z Číny, Japonska, Indie a Blízkeho východu s najčerstvejšími ingredienciami na objednávku,“ uvádza hotel, ktorého súčasťou je nákupné centrum s luxusnými značkovými obchodmi.

Spolužitie mu úrady tolerujú

Ronaldo pricestoval do Rijádu s piatimi deťmi a priateľkou Georginou Rodriguez.

Saudská Arábia je však jednou z najprísnejších moslimských krajín. Miestni dodržujú pravidlá, podľa ktorých je spoločný život muža a ženy, ktorí nie sú manželia, zakázaný.

Na Ronalda ale tieto zákony neplatia. Tamojšie úrady jeho spolužitie s argentínskou modelkou tolerujú.

„Aj keď zákony stále zakazujú spolužitie bez manželského zväzku, úrady začali privierať oči a nikoho nevyšetrujú,“ slová miestneho právnika cituje portál goal.com

Pravidlá sa podľa neho vzťahujú najmä na občanov kráľovstva. „Tieto zákony sa aplikujú hlavne vtedy, keď nastane problém alebo zločin,“ vysvetlil.

Donedávna v Saudskej Arábii fungovala mravnostná polícia, ktorá striktne kontrolovala nosenie hidžábu, teda moslimskej šatky, ktorou si ženy zahalujú vlasy, krk a poprsie.

Na verejnosti bolo zakázané dokonca obyčajné držanie za ruky.

„Prehnané dodržiavanie týchto pravidiel sa síce začalo uvoľňovať, ale na mimomanželský sex a spolužitie sa Saudovia všeobecne pozerajú s odporom,“ píše český isport.blesk.cz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Pre Ronalda zákony neplatia. V Saudskej Arábii ho čaká luxus