Česká liga má nového rekordéra, jeho gól spečatil pohárovú Európu

Marek Matějovský sa stal najstarším strelcom českej ligy.
Marek Matějovský sa stal najstarším strelcom českej ligy. (Autor: FK Mladá Boleslav/ facebook)
SITA|1. jún 2024 o 14:25

Marek Matějovský sa stal osobnosťou sezóny v českej lige.

BRATISLAVA. Mladoboleslavský futbalový stredopoliar Marek Matějovský sa v piatok zapísal veľkými písmenami do histórie najvyššej českej súťaže.

V zápase baráže o účasť v predkole Konferenčnej ligy sa gólom podieľal na víťazstve svojho mužstva nad tímom z Hradca Hrálové (3:1). V 42 rokoch sa tak stal najstarším strelcom v histórii českej ligy.

„Sme šťastní, že sme baráž zvládli po nie celkom ideálnej výsledkovej sérii v nadstavbovej skupine. Chceli sme sezónu zakončiť víťazne,“ uviedol.

Matějovský uchmatol rekord doterajšiemu najstaršiemu ligovému strelcovi Josefovi Jindřiškovi z tímu Bohemians 1905 Praha. Zároveň dostal prestížne ocenenie - osobnosť sezóny v českej lige.

VIDEO: Zostrih zápasu Mladá Boleslav - Hradec Králové

Mladú Boleslav čaká prvý štart v pohároch od roku 2019, keď neuspela v kvalifikácii Európskej ligy. Pred ňou si zaistili účasť v európskych pohároch ligový majster Sparta Praha, Slavia Praha, Viktoria Plzeň a Baník Ostrava.

„Do zápasu veľmi dobre vstúpili. Mali sme ho pod kontrolou. Boli sme lepším tímom, ktorý si šiel za víťazstvom. Čaká nás veľa práce, vo vedení klubu aj pre nás trénerov a všetkých hráčov.

Po prehratých zápasoch s Plzňou, Spartou a Slaviou bolo veľmi ťažké sa pripraviť a zvládnuť barážový súboj o Európu proti Hradcu Králové.

Ďakujem všetkým priaznivcom, ktorí prišil a fandili,“ povedal mladoboleslavský tréner David Holoubek, známy aj z pôsobenia v Ružomberku.

Tabuľka českej futbalovej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Česká liga má nového rekordéra, jeho gól spečatil pohárovú Európu