Českej hviezde zatrhli auto, bolo žlté. Absolútna bizarnosť, reagoval Slovák

Alex Král a žlté Lamborghini.
Alex Král a žlté Lamborghini. (Autor: instagram/Alex Král)
Michal Šášky|26. sep 2022 o 07:30

Alex Král rieši v Schalke 04 výhrady vedenia klubu.

GELSENKIRCHEN. Český futbalový reprezentant Alex Král po nevydarenom pôsobení v anglickom West Hame zamieril v lete na hosťovanie do nemeckej Bundesligy.

Kmeňový hráč ruského Spartaka Moskva však rieši krátko po príchode do tímu Schalke 04 dva nečakané problémy.

Jednak jeho tím figuruje v úvode sezóny na hrane pásma zostupu a tiež už nemôže na tréningy chodievať vo svojom obľúbenom aute.

Pred reprezentačnou prestávkou prehral jeho tím derby s Dortmundom (0:1) a práve po ňom sa podľa nemeckého Sport Bild ocitlo v nemilosti všetko žlto-čierne.

Vrátane športového auta, ktorým Král jazdil na tréningy.

Kríza? Ide iba o farby

Žlto-čierne luxusné Lamborghini za štvrť milióna eur sa domácemu vedeniu nepáčilo. Vraj to v dobe energetickej krízy vydáva zlý signál voči bežným občanom krajiny.

Hlavný dôvod je však pre mnohých fakt, že auto českého stredopoliara má farby Borussie Dortmund, veľkého rivala Schalke. Akoby hráč Slovana Bratislava jazdil na aute v čierno-červených farbách Spartaka Trnava.

„Myslím si, že ide hlavne o tie farby,“ hovorí svoj pohľad pre iSport.cz český futbalista Jan Morávek, bývalý hráč Schalke a od leta pôsobiaci v Bohemianse Praha 1905.

„Žlto-čierna v Gelsenkirchene v podstate neexistuje. Rivalita medzi Schalke a Dortmundom je neskutočná. Možno patrí aj medzi desať najväčších na svete,“ priblížil Morávek.

Bizarnosť, vraví slovenský agent

Auto tak teraz stojí len v garáži. A to napriek tomu, že si ho Král zakúpil ešte dávno predtým, ako sa stal hráčom Schalke 04.

„Je to absolútne bizarná vec,“ povedal pre iSport.cz Karol Kisel, bývalý slovenský reprezentant a dnes manažér aj Alexa Krála.

„Na tréningy v žltom aute už nechodí z rešpektu ku klubu, každopádne ho mal dávno pred príchodom do Nemecka,“ prezradil.

Dvadsaťštyriročný Král však asi nebude mať problém nájsť si na prepravu iné auto. Na sociálnych sieťach sa v minulosti pochválil viacerými luxusnými autami.

Zatiaľ však nie je známe, po akom aute siahol.

Napríklad, hráči v Lipsku sa môžu na tréningy dopravovať iba služobnými vozidlami strednej triedy, aby v chudobnejšom regióne neprovokovali.

Okrem Krála malo vedenie klubu výhrady aj ku kapitánovi Dannymu Latzovi. Ten však z toho vyšiel pomerne lacnejšie, keďže si len musel vymeniť žlté kopačky s čiernym jazykom. Dnes hráva v čisto bielom variante.

Král po úvodných štyroch kolách nemeckej súťaže prišiel o miesto v základnej zostave Schalke, proti Dortmundu hral iba záverečných pätnásť minút.

Tabuľka Bundesligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Českej hviezde zatrhli auto, bolo žlté. Absolútna bizarnosť, reagoval Slovák