Ancelotti sa neobáva absencie Bellinghama: Je to príležitosť pre ostatných

Jude Bellingham.
Jude Bellingham. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. feb 2024 o 12:10

Jude Bellingham sa zranil v poslednom ligovom zápase proti Girone.

LIPSKO. Tréner futbalistov španielskeho klubu Real Madrid Carlo Ancelotti sa pred utorňajším úvodným osemfinálovým stretnutím Ligy majstrov 2023/2024 na trávniku nemeckého RB Lipsko neobáva neúčasti zraneného Angličana Judea Bellinghama.

Podľa talianskeho stratéga už „biely balet“ niekoľkokrát ukázal, že dokáže odohrať dobrý zápas aj bez momentálne najlepšieho strelca tímu.

Bellingham, ktorý v tejto sezóny zaznamenal už 20 súťažných gólov v drese Realu Madrid, si nútene nezahrá minimálne dva týždne.

V sobotňajšom zápase La Ligy proti Girone (4:0) si vyvrtol členok po tom, ako mu naň na začiatku druhého polčasu stúpil protihráč Pablo Torre.

„Vyhrali sme všetky štyri zápasy, ktoré sme odohrali bez Bellinghama. Je to dôležitý hráč, ale pre ostatných je to príležitosť ukázať svoju motiváciu,“ povedal Ancelotti.

Očakáva sa, že namiesto Bellinghama sa v základnej zostave Madridčanov objaví Brahim Díaz, vedľa ktorého by v stredovej formácii mali nastúpiť aj Toni Kroos, Federico Valverde a Eduardo Camavinga. V útoku by mali hrať Vinícius Júnior a Rodrygo.

Brankár Lipska Péter Gulácsi tvrdí, že aj bez zraneného Bellinghama má Real Madrid kvalitné mužstvo.

„Napriek absencii Bellinghama majú silný útok. Nemôžeme sa sústrediť iba na jedného hráča. Vieme o individuálnej kvalite súpera. Vinícius Júnior odohral cez víkend fantastický zápas.

Je tam aj Rodrygo a mohli by sme menovať ďalších. Veľkú kvalitu majú tiež v strede poľa,“ poznamenal skúsený maďarský gólman „býkov“ z Lipska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ancelotti sa neobáva absencie Bellinghama: Je to príležitosť pre ostatných