Chce si splniť sen. Brazílska legenda sa vracia v 58 rokoch, klub mu už vybavil registráciu

Romário.
Romário. (Autor: REUTERS)
REUTERS|17. apr 2024 o 16:43

Bude dostávať minimálnu mzdu, ktorú venuje klubu.

BRATISLAVA. Bývalý brazílsky útočník Romário sa zaregistroval ako hráč klubu America RJ, ktorý hrá druhú ligu oblasti Rio de Janeiro.

Romário pôsobí v klube ako prezident od začiatku tohto roku a v klube hrá aj jeho syn Romarinho.

Legendárny útočník ukončil kariéru v roku 2008. O rok neskôr si obul kopačky v poslednom zápase sezóny práve za Americu, v ktorom brazílsky tím oslavoval prvenstvo v druhej divízii v oblasti Rio de Janeiro.

Romário v utorok na svojom profile na Instagrame napísal: "Nebudem súťažiť na šampionáte, odohrám niekoľko zápasov za môj obľúbený tím a splním si ďalší sen - hrať po boku svojho syna."

Futbalová federácia Ria de Janeiro potvrdila Romáriovu registráciu ako hráča a dodala, že bude dostávať minimálnu mzdu, ktorá bude venovaná klubu.

Romário v rokoch 1987 až 2005 absolvoval viac ako 70 reprezentačných štartov, v ktorých strelil 56 gólov.

V národnom drese Brazílie sa predstavil na dvoch majstrovstvách sveta, pričom v roku 1994 strelil päť gólov a doviedol Brazíliu k titulu majstrov sveta.

Štyrikrát pôsobil v klube Vasco da Gama a hral aj za Flamengo a Fluminense v Brazílii a v Európe za FC Barcelona, PSV Eindhoven a Valencia CF.

Tvrdil, že počas svojej kariéry strelil viac ako 1 000 gólov, ale táto štatistika zahŕňa aj duely na mládežníckej úrovni či v neoficiálnych a priateľských zápasoch.

Po ukončení futbalovej kariéry sa stal senátorom a viedol kongresové vyšetrovanie korupcie v brazílskom futbale.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Chce si splniť sen. Brazílska legenda sa vracia v 58 rokoch, klub mu už vybavil registráciu