Od Borjana sa učiť nebude. Mladý brankár Slovana odišiel do druhej cyperskej ligy

Brankári Branislav Chudík (vľavo) a Adam Hrdina v tréningovom procese s A-mužstvom Slovana na jar 2021.
Brankári Branislav Chudík (vľavo) a Adam Hrdina v tréningovom procese s A-mužstvom Slovana na jar 2021. (Autor: facebook/ŠK Slovan Goalkeeper Academy)
Sportnet|18. sep 2023 o 16:05

Branislav Chudík bude pôsobiť v zahraničí.

BRATISLAVA. Futbalový Slovan Bratislava počas leta výrazne obmenil brankársku zostavu, na konci prestupového obdobia odišiel z tímu už štvrtý brankár.

Tréner Vladimír Weiss starší absolútne verí 35-ročnému kanadskému reprezentantovi Milanovi Borjanovi, ktorému kryjú chrbát 23-ročný Martin Trnovský a ešte mladší kolegovia.

Partia mladíkov sa najnovšie zúžila, keď si nové pôsobisko našiel 21-ročný Branislav Chudík.

Odchovanec Slovana bude obliekať dres tímu Enosis Neon Paralimniou, ide o klub z druhej cyperskej ligy. Kapitánom tímu je 34-ročný český obranca Pavel Dreksa.

Klub cez víkend odohral prvý zápas sezóny a zvíťazil 2:1. Chudík zatiaľ nefiguroval na súpiske, o miesto sa pobije s inou posilou, 31-ročným čiernohorským brankárom Andrijom Dragojevičom.

Chudík za prvé mužstvo Slovana odchytal jediný zápas v septembri 2022 proti Malej Mači (7:0) v Slovenskom pohári. Šance dostával najmä v druholigovej juniorke.

V úvode tohtoročnej európskej kvalifikácie figuroval na súpiske Slovana ako jeden z piatich brankárov.

Na súpisku pre skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy sa nezmestil, prednosť dostal 19-ročný Adam Hrdina či len 15-ročný Adrián Malovec.

Okrem Chudíka v lete opustili slovanistický klub Matúš Ružinský (Michalovce, koniec zmluvy) Michal Šulla (bez angažmán, koniec zmluvy) a Adrián Chovan (Panserraikos/Gr., prestup).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Od Borjana sa učiť nebude. Mladý brankár Slovana odišiel do druhej cyperskej ligy