Víťazné drámy Leverkusenu sú späť. Bundesligová séria bez prehry trvá už 35 zápasov

Radosť hráčov Leverkusenu
Radosť hráčov Leverkusenu (Autor: Bayer 04 Leverkusen/X)
SITA|24. aug 2024 o 11:07

Premenený pokutový kop Floriana Wirtza je najneskorší v histórii nemeckej futbalovej bundesligy.

BRATISLAVA. Futbalisti Bayeru Leverkusen pokračujú v nastavenom móde víťazstiev z posledných minút zápasov z minulej sezóny.

V úvodnom súboji nového ročníka I. bundesligy v Mönchengladbachu zvíťazili 3:2 (2:0) gólom v 101. min, čiže jedenástej minúte nadstaveného času.

Premenený pokutový kop v podaní Floriana Wirtza štatistici ihneď vyhodnotili ako najneskorší gól v histórii nemeckej futbalovej bundesligy.

Zároveň Leverkusen natiahol sériu zápasov bez prehry v najvyššej nemeckej súťaži na tridsaťpäť. Zatiaľ naposledy zverenci španielskeho trénera Xabiho Alonsa našli v Nemecku premožiteľa 27. mája 2023, keď prehrali s hráčmi Bochumu 0:3.

Úradujúci nemecký šampión viedol po prvom polčase 2:0 po zásahoch Granita Xhaku a Floriana Wirtza z 12.. resp. 38. minúty. A to ešte hostia dvakrát nastrelili konštrukciu domácej bránky.

VIDEO: Zostrih zápasu Mönchengladbach - Leverkusen 

Futbalisti Borussie v samom závere prvého polčasu síce znížili na 1:2, ale gól neplatil. Systém videoasistenta rozhodcu odhalil faul, ktorý prechádzal zásahu Tima Kleindeinsta.

Po zmene strán však hráči Mönchengladbachu ukázali kvalitu aj odhodlanie a po hodine hry švajčiarsky obranca Nico Elvedi znížil na 1:2. V 85. min útočník Kleindeinst už strelil regulárny gól a vyrovnal na 2:2.

Z prvého bodu v sezóne sa však Borussia napokon netešila. V jedenástej minúte nadstavenia hlavný rozhodca Robert Schröderpo zhliadnutí videa ukázal na biely penaltový bod a mladík Wirtz na dvakrát dokopol loptu do bránky.

"Chcel som to v závere rozhodnúť a podarilo sa mi to. Zbytočne sme si sťažili cestu za tromi bodmi, ale zaslúžili sme si ich. Mám pocit, že sme kontrolovali hru aj napriek dvom inkasovaným gólom v druhom polčase, pri ktorých sme akoby zaspali.

Veľa hráčov z majstrovského tímu zostalo pokope a všetci máme naďalej veľkú chuť víťaziť. A k tomu chceme hrať pekný futbal," vyhlásil dvojgólový Florian Wirtz pre web športového periodika Kicker.

Zároveň však 21-ročný nemecký reprezentant zdvihol varovný prst: "Aj napriek vydarenému úvodu sezóny je veľa vecí, ktoré potrebujeme zlepšiť. Len neustálym zlepšovaním sa dosiahneme potrebnú kvalitu aj výsledky."

Rakúsky stredopoliar v službách Mönchengladbachu Kevin Stöger si nemyslí, že vyhralo lepšie mužstvo.

"Veľmi ma mrzí tento výsledok. Najprv vyrovnáme z 0:2 na 2:2 a potom z toho nič nemáme. V prvom polčase sme mali netradične vysoké držanie lopty, čo proti Leverkusenu nie je normálne. Nič sme však z toho nevyťažili, A úplne na konci náš brankár Jonas Omlin zneškodnil pokutový kop a aj tak dostal z dorážky gól. Tento zápas si zapamätám s prívlastkom smolný," skonštatoval Kevin Stöger podľa webu ORF.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Víťazné drámy Leverkusenu sú späť. Bundesligová séria bez prehry trvá už 35 zápasov