Mladíka pribrzdili zranenia. Srb odchádza zo Žiliny na hosťovanie

Boris Krstič.
Boris Krstič. (Autor: MŠK Žilina/ instagram)
TASR|29. aug 2023 o 12:50

Bude hrať najvyššiu srbskú súťaž.

ŽILINA. Srbský futbalista Boris Krstič odchádza z MŠK Žilina na hosťovanie do konca sezóny s následnou opciou na trvalý prestup do Spartaka Subotica. Informoval o tom klubový web lídra Niké ligy.

Dvadsaťročný srbský útočník, ktorý pod Dubňom pôsobil jednu sezónu, sa uviedol strelecky predovšetkým v stretnutiach B-tímu. V II. lige skóroval dvanásťkrát a stal sa v ročníku 2022/2023 najlepším strelcom tímu.

"Boris po príchode pod Dubeň počas minulého leta podával za rezervu veľmi dobré výkony. V priebehu jesene bol jedným z najlepších strelcov II. ligy, dobre napredoval a mal výborné zakončenie. Potvrdil svoj potenciál.

Aj na základe tohto sme ho zobrali do prípravy s "A"-tímom. Čakali sme, že ešte môže istý čas trvať, kým sa vyrovná s náročnejším prostredím. Mal však drobné zranenia a nie vždy sa dostal do najlepšieho levelu, aký mohol predviesť, lebo mal zmienené tréningové výpadky.

Boris Krstič v drese MŠK Žilina.
Boris Krstič v drese MŠK Žilina. (Autor: MŠK Žilina/ instagram)

Jeho výkonnosť teda nebola na takej úrovni, aby bol plnohodnotným členom prvého mužstva. Boris tak vyjadril názor a túžbu, že by chcel vyskúšať niečo nové. Jeho agenti mu napokon našli pôsobenie v Subotici.

Trvalo to dlhšie kvôli spomínaným zdravotným problémom, po ich vyriešení sa napokon dotiahlo so srbskou stranou hosťovanie s opciou," uviedol športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Subotici patrí v úvode nového ročníka 10. priečka so ziskom šiestich bodov, keď v piatich kolách dvakrát vyhrala a trikrát prehrala.

"Budeme sledovať jeho výkonnosť. Veríme, že bude v prvom rade v poriadku a dostane dostatočný herný priestor," dodal funkcionár MŠK.

Tabuľka srbskej Superligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Mladíka pribrzdili zranenia. Srb odchádza zo Žiliny na hosťovanie