Darí sa mu viac ako v Trenčíne. Hollý si želá za Jablonec streliť aspoň desať gólov

Dominik Hollý
Dominik Hollý (Autor: FK Jablonec)
SITA|25. aug 2024 o 11:50

Nacvičené signály nám vychádzajú takmer v každom zápase, hovorí Slovák.

BRATISLAVA. Futbalisti Jablonca sú po neúplnom 6. kole českej najvyššej súťaže na štvrtom mieste tabuľky.

Veľkú zásluhu na troch víťazstvách a zisku 10 bodov má aj slovenský stredopoliar Dominik Hollý, ktorý je s tromi gólmi už najlepší strelec tímu zo severozápadu Česka.

Hollý strelil gól aj v sobotnom súboji na trávniku Bohemians Praha, ktorý hostia vyhrali 2:1.

Domáci viedli po necelej štvrťhodine po premenenom pokutovom kope Yusufa. V 35. min však Hollý s asistenciou krajana Sebastiána Nebylu vyrovnal na priebežných 1:1.

Nebyla poslal do šestnástky centrovanú loptu z priameho kopu, do ktorej sa hlavou položil Hollý a po tretí raz v sezóne rozvlnil sieť. O troch bodoch pre hostí rozhodol v 58. min útočník z Burundi Bienvenue Kanakimana.

"Prvých 20 minút sme ´zaspali´, ťažko sa nám behalo. Po našom góle to bolo lepšie, ale v druhom polčase to bolo na striedačku dobré a zlé.

Bohemka nás po góle zatlačila, ale nejako sme to ustáli zásluhou bojovnosti. Nechali sme tam srdce a to rozhodlo o našom víťazstve," povedal Dominik Hollý v rozhovore na klubovom webe Jablonca.

Na margo svojej streleckej úspešnosti Hollý doplnil: "V Trenčíne som dal tiež nejaké góly, ale takto rýchlo tri za sebou ako v Jablonci, to sa mi predtým nepodarilo. Som veľmi vďačný a verím v úspešné pokračovanie.

Je v tom aj tímová súhra v strede poľa s Michalom Beranom a krajanom Sebom Nebylom. Spoluhráči ma dobre nachádzajú. Máme nacvičené aj signály a vychádza nám to takmer v každom zápase."

Dvadsaťročný mladík, ktorý už má za sebou aj debut v seniorskej reprezentácii Slovenska, sa vyjadril aj k tomu, koľko gólov si trúfa nastrieľať. "Ak by to bolo aspoň desať gólov... Chcel by som k tomu pridať aj čo najviac asistencií," zasníval sa Hollý.

Desať bodov zo šiestich zápasov v úvode sezóny berie Hollý ako výzvu do pokračovania. "Mohlo byť tých bodov aj viac, ale sme vďační aj za to, čo máme. Pôjdeme zápas za zápasom a verím, že zvíťazíme už v tom najbližšom," dodal bývalý hráč AS Trenčín na webe fkjablonec.cz.

Tabuľka českej Chance ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Darí sa mu viac ako v Trenčíne. Hollý si želá za Jablonec streliť aspoň desať gólov