Bayern prehral tretí zápas v rade. Pripadá mi to ako horor, ktorý sa nekončí, vraví Goretzka

Sklamaní hráči Bayernu.
Sklamaní hráči Bayernu. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. feb 2024 o 10:21

Bayern Mníchov stráca na vedúci Bayer Leverkusen už osem bodov.

BERLÍN. Majstrovská séria futbalistov nemeckého klubu FC Bayern Mníchov v tamojšej I. bundeslige sa s najväčšou pravdepodobnosťou zastaví na čísle jedenásť.

Bavori si v nedeľňajšom dueli na trávniku VfL Bochum skomplikovali cestu za 12. majstrovskou trofejou v sérii a po prehre 2:3 strácajú na vedúci Bayer Leverkusen už osem bodov.

V zostave Bochumu pre žlté karty absentoval slovenský stredopoliar Matúš Bero.

Bayern prehral v treťom súťažnom stretnutí po sebe. Kolo predtým podľahol 0:3 na ihrisku Bayeru Leverkusen a v stredu nestačil v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov na talianske Lazio Rím (0:1).

„Pripadá mi to ako horor, ktorý sa skrátka nekončí. Momentálne ide všetko proti nám,“ poznamenal stredopoliar mníchovských „Die Roten“ Leon Goretzka.

VIDEO: Zostrih zápasu VfL Bochum - Bayern Mníchov

„Dnes to bolo trochu ako Murphyho zákony. Čokoľvek, čo by mohlo ísť proti nám, čokoľvek, čo by sa mohlo pokaziť, sa pokazilo,“ povedal Tuchel, ktorý sa teraz musí pripraviť na najbližší bundesligový duel proti nepríjemnému RB Lipsko.

Generálny riaditeľ Bayernu Jan-Christian Dreesen povedal, že Tuchel bude „samozrejme“ braný na zodpovednosť za zápas v Bochume, ale nevylúčil, že neskôr vyvodí dôsledky.

Bochum sa v tabuľke nachádza na 11. mieste. „Máme na konte 25 bodov. Jeden alebo dvaja naši rivali zabodovali, takže je skvelé, že sme získali tri body.

Ak chcete zdolať mužstvo vynikajúcej kvality ako Bayern, nemôžete si dovoliť urobiť nič nesprávne.

Pokojne sa mohlo stať, že by sme na konci inkasovali tretí gól a potom by sme sa vrátili k tomu, že sme opäť stratili body,“ skonštatoval tréner Bochumu Thomas Letsch.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern prehral tretí zápas v rade. Pripadá mi to ako horor, ktorý sa nekončí, vraví Goretzka