Liverpool zvládol duel proti Benfice. Pred odvetou má skvelú pozíciu

Sadio Mané sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov Benfica Lisabon - Liverpool FC.
Sadio Mané sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov Benfica Lisabon - Liverpool FC. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|5. apr 2022 o 23:05

Liverpool potvrdil rolu favorita.

Liga majstrov - štvrťfinále, 1. zápas

Benfica Lisabon - Liverpool FC 1:3 (0:2)

Góly: 49. Nunez - 17. Konate, 34. Mané, 88. Diaz

Rozhodoval: Gil Manzano (Španielsko). ŽK: Taarabt - Thiago

Benfica: Vlachodimos - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Silva, Weigl, Taarabt (70. Meite), Everton (82. Jaremčuk) - Ramos (86. Joao Mario), Nunez

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold (89. Gomez), Konate, van Dijk, Robertson - Keita (89. Milner), Fabinho, Thiago (61. Henderson) - Salah (61. Jota), Mane (61. Firmino), Diaz

LISABON. Futbalisti Liverpool FC zvíťazili v utorkovom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov na ihrisku Benficy Lisabon 3:1.

Odveta je na programe v stredu 13. apríla.

Priebeh zápasu Benfica Lisabon - Liverpool FC

I. polčas:

Liverpool mal pred súbojom na pôde Benficy skvelú fazónu, v lige ťahá 10-zápasovú víťaznú šnúru. Na Estadio da Luz mal od začiatku miestami až drvivú prevahu.

V 9. minúte sa v prvej veľkej šanci ocitol Salah, dobre zasiahol Vlachodimos. Po štvrťhodine sa už zmenilo skóre, Robertson našiel z rohu úplne voľného Konateho, ktorý zblízka hlavou nezaváhal - 0:1.

Dominujúci hostia ešte do prestávky zvýšili náskok. Loptu do pokutového územia sklepol Diaz Manemu a ten ju bez problémov dopravil do odkrytej bránky.

Na 3:0 mohol zvýšiť po individuálnej akcii aktívny Diaz, spoza šestnástky tesne minul pravú žrď.

II. polčas:

Benfice sa podarilo znížiť hneď po prestávke. Po rýchlom protiútoku si Nunez spracoval v šestnástke loptu a prekonal Alissona - 1:2.

Domáci vstúpili do druhého polčasu ako vymenení. Po ďalšej rýchlej akcii sa do zakončenia dostal Everton, jeho pokus z hranice šestnástky zlikvidoval Alisson.

Hráči portugalského tímu vycítili šancu na vyrovnanie, no napokon im vykypelo z hrnca a po góle Diaza v 88. minúte sa pred odvetou na Anfielde dostali do zložitej situácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liverpool zvládol duel proti Benfice. Pred odvetou má skvelú pozíciu