Bayern letí do Plzne bez brankára Neuera, Liverpoolu chýba trio hráčov

Manuel Neuer.
Manuel Neuer. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|11. okt 2022 o 19:25

Kluby v Lige majstrov čelia zraneniam.

MNÍCHOV. Bayern Mníchov sa musí v stredajšom stretnutí futbalovej Ligy majstrov v Plzni zaobísť bez brankára Manuela Neuera. Kapitán nemeckého tímu vynechá zápas pre zranenie pleca.

Bayern môže v Česku spečatiť postup do osemfinále. Na zaistenie druhého miesta v C-skupine potrebuje triumf nad Plzňou a Barcelona zároveň nesmie zvíťaziť nad Interom Miláno.

Úradujúci nemecký majster vedie tabuľku s deviatimi bodmi za tri výhry, v stredu mu budú okrem Neuera chýbať aj Matthijs de Ligt, Serge Gnabry a Alphonso Davies.

V bránke hostí by mal podľa agentúry AFP stáť Sven Ulreich, ktorý v tejto sezóne chytal len raz - v 2. kole Nemeckého pohára nastúpil proti Viktorii Kolín nad Rýnom (5:0). Kapitánsku pásku si nasadí Thomas Müller.

Zranených hráčov má aj anglický Liverpool. Kolumbijský futbalista Luis Diaz bude tímu chýbať až do konca decembra. V prvom polčase nedeľňajšieho duelu Premier League proti Arsenalu Londýn utrpel zranenie kolena.

Dvadsaťpäťročný krídelník opustil Emirates Stadium o barlách a v rovnakom stretnutí sa zranili aj jeho spoluhráči Joel Matip a Trent Alexander-Arnold.

Lekárske vyšetrenia ukázali, že Diaz nebude musieť absolvovať operáciu. S určitosťou však vynechá minimálne 10 súťažných zápasov.

Matip a Alexander-Arnold budú pravdepodobne mimo diania dva týždne, prvý menovaný obranca má problémy s lýtkom, kým jeho spoluhráča trápi členok.

V A-skupine Ligy majstrov ho Liverpool v stredu "odveta" na pôde Glasgowa Rangers, súpera zdolal v prvom zápase 2:0. Informovala o tom agentúra AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bayern letí do Plzne bez brankára Neuera, Liverpoolu chýba trio hráčov