Prevaha Bayernu bola brutálna. Na troch góloch sa podieľal tínedžer

Jamal Musiala (v strede) v zápase proti Leverkusenu.
Jamal Musiala (v strede) v zápase proti Leverkusenu. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. okt 2022 o 12:20

Bayern ukončil sériu bez víťazstva.

MNÍCHOV. Futbalistom Bayernu Mníchov týždňový oddych od ligových zápasov prospel. Po reprezentačnej pauze sa na trávniky vrátili víťazstvom 4:0 nad Bayerom Leverkusen a ukončili štvorzápasovú sériu bez výhry.

Prvýkrát po piatich dueloch sa trafil Sadio Mané. Jamal Musiala okrem gólu pridal aj dve asistencie a skórovali aj Leroy Sané a Thomas Müller.

"Boli sme pod tlakom. Hráči sa však dokázali sústrediť sami na seba. Všetci chceme víťaziť a byť prví v tabuľke, čo sme ukázali," vyhlásil Musiala podľa AFP.

Hráči bavorského klubu získali pokoj na kopačky proti účastníkovi Ligy majstrov už po dvoch minútach, keď Musiala poslal prízemný pas Sanému a ten proti slovenskému rodákovi s fínskym pasom Lukášovi Hrádeckému nezaváhal.

Do prestávky mali Bavori trojgólový náskok a po zmene strán ho ešte zveľadili. "Musíme pokračovať týmto spôsobom. Nehovorím, že už sme späť, ale toto je úroveň, ktorú si musíme udržať v ďalšom priebehu," doplnil 19-ročný Musiala.

Tretiemu mužstvu uplynulého ročníka Leverkusenu sa nedarí. Na konte má iba päť bodov a pred víkendovými duelmi bol tretí od konca.

"Chceli sme vyhrať, ale dominancia súpera bola brutálna. Bayern bol lepší po všetkých stránkach. Sme v zložitej situácii," povzdychol si Kerem Demirbay.

Oba tímy čakajú budúci týždeň súboje v Lige majstrov. Bayern hostí Viktoriu Plzeň, Leverkusen sa predstaví na Estádio do Dragao v Porte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Prevaha Bayernu bola brutálna. Na troch góloch sa podieľal tínedžer