Koronavírus v Bayerne sa naďalej šíri. Pozitívne testy mali ďalší dvaja hráči

Joshua Kimmich.
Joshua Kimmich. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|25. nov 2021 o 11:30

Kapitán Nemecka sa stále odmieta zaočkovať.

MNÍCHOV. Nemecký futbalový veľkoklub Bayern Mníchov potvrdil nákazu ochorením COVID-19 u dvoch svojich hráčov - Joshuu Kimmicha a Erica Maxima Choupo-Motinga.

Obaja sa už istý čas nachádzali v karanténe po blízkom kontakte s osobami, ktoré mali pozitívny test na koronavírus. Podľa vedenia Bavorov sa obaja futbalisti cítia dobre.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar Kimmich sa stále nenechal zaočkovať, v októbrovom televíznom rozhovore tvrdil, že sa stále nerozhodol a vyjadril výhrady voči vakcínam.

Jeho komentáre vyvolali obavy odborníkov v Nemecku, kde sa spomalilo tempo očkovania a situácia v súvislosti s koronavírusom sa tam zhoršuje.

Kimmich pritom v roku 2020 aj so spoluhráčom Leonom Goretzkom finančne podporil kampaň, aby organizácia UNICEF zabezpečila očkovacie látky pre chudobnejšie krajiny.

Aj Kimmich aj Choupo-Moting chýbali trénerovi Julianovi Nagelsmannovi v utorkovom súboji Ligy majstrov proti Dynamu Kyjev, v ktorom Nemci triumfovali 2:1 a zaistili si postup zo základnej skupiny do vyraďovacej časti.

V tomto súboji z dôvodu karantény chýbali Bavorom aj ďalšie opory.

Počas najbližšieho víkendu na Bayern čaká bundesligový duel proti Bielefeldu a o týždeň neskôr dôležitý zápas s Borussiou Dortmund.

Kimmich je pod koučom Nagelsmann hráčom základnej zostavy Bayernu, Choupo-Moting zase obľúbenou náhradou hlavného kouča za topkanoniera Roberta Lewandowského.

V novembri už mali pozitívny test na koronavírus aj obrancovia bavorského tímu Niklas Süle a Josip Stanišič, obaja sa však po prekonaní ochorenia už vrátili do tréningového procesu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Koronavírus v Bayerne sa naďalej šíri. Pozitívne testy mali ďalší dvaja hráči