Banskobystričania si poradili s Podbrezovou, rozhodol Polievka

Róbert Polievka.
Róbert Polievka. (Autor: TASR)
TASR|1. apr 2023 o 20:13 (aktualizované 1. apr 2023 o 21:38)

Do zostavy Banskej Bystrice sa po takmer dvoch mesiacoch vrátil kapitán Faško.

Fortuna liga - skupina o titul, 3. kolo

Banská Bystrica - Podbrezová 3:1 (2:1)

Góly: 34. Faško, 38. Polievka, 85. Rymarenko - 45+3. Pavúk

Rozhodovali: Dzivjak - E. Weiss, Kuba. ŽK: B. Ľupták - Bakaľa

Diváci: 2612

Banská Bystrica: Hruška - Uhrinčať, Gorosito, Willwéber - Pišoja, M. Faško (90.+2 Migaľa), B. Ľupták, Balič (90. Depetris), A. Slávik (81. Káčerík) - Rymarenko, Polievka (90. Záhumenský)

Podbrezová: Ludha - Šikula, Bakaľa, Grešák - Blahút (72. Talakov), Bariš, Špyrka, Ďatko - Sangare (46. Kabongo), Paraj (64. Kukoľ, 80. M. Oravec), Pavúk (72. Masaryk)

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

BANSKÁ BYSTRICA. Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zdolali v 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na Štiavničkách Podbrezovú 3:1.

V tabuľke sa priblížili na šiestom mieste na rozdiel bodu k svojmu rivalovi, ktorý zostal na piatej priečke. Podbrezová nevyhrala už piaty duel v rade.

Do zostavy Banskej Bystrice sa po takmer dvoch mesiacoch od vážnejšieho zranenia obličky vrátil Michal Faško a Róbert Polievka mu prenechal kapitánske "céčko".

A práve Faško otvoril skóre v 34. minúte, keď po prihrávke Baliča parádne napriahol z 18 m.

Následne využil chybu v obrane hostí Polievka a spoza šestnástky medzi dvoch stopérov poslal loptu k žrdi.

Podbrezovčania odpovedali v nadstavenom čase tesne pred prestávkou Pavúkom, ktorý sa v pokutovom území obtočil okolo Uhrinčaťa a pravačkou znížil.

V druhom polčase Polievku v úniku vychytal Ludha, ale napokon po rohu Faška sa v päťke v sklze presadil Rymarenko a uzavrel skóre duelu na 3:1.

Hlasy po zápase

Mário Auxt, zastupujúci tréner Banskej Bystrice: "Vedeli sme, že derby zápasy majú svoj náboj. Na to sme sa pripravovali. Dôležité bolo, že sme od prvého momentu chceli ísť za víťazstvom. Vytvárali sme si šance, strelecké pokusy a niečo nám tam aj padlo. Súper sa ešte do prestávky dotiahol na nás, ale v druhom polčase bolo vidno na chlapcoch, že zápas chcú udržať pod kontrolou.

Opäť sme si vytvorili nejaké gólové šance. Dali sme napokon gól na 3:1 a výhru si tak ustrážili. Som rád, že hral Michal Faško. Povedal nám, že je po zranení stopercentne pripravený. Dali sme teda do základnej zostavy viac ofenzívnych hráčov a spolu s Robom Polievkom na hrote dali hre kvalitu."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Zápas bol opticky vyrovnaný. Rozhodli dva faktory - na jednej strane kvalita domáceho tímu a na druhej nepresnosti na našej strane v útočnej fáze. Vybrali sme zlé riešenia. Aj preto Banská Bystrica vyhrala. Vstupovali sme do tohto duelu s veľkým rešpektom, keďže sa s Bystričanmi stretávame často, vedeli sme o ich aktuálnej sile. Chceli sme sa pobiť o výhru, pretože sme odohrali dobrý predchádzajúci duel so Slovanom.

Je to pre nás škola. Hovorím hráčom, aby boli trpezliví a príde to, avšak chýbala nám v tomto derby odvaha. Nemôžem hráčom povedať, že by nepracovali, ale rozdiel v riešení finálnej fázy bol markantný. Rozhodli i kľúčové situácie, neuznaný náš gól v prvom polčase, mohlo byť 0:1 a iný vývoj. A potom domáce šance za stavu 2:1, v ktorých nás brankár Ludha podržal, no napokon sme zabudli bystrického hráča na zadnej žrdi po rohu a bolo 3:1. Gratulujem teda súperovi k víťazstvu."

Tabuľka Fortuna ligy

Skupina o titul:

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
21
6
5
65:32
69
P
V
V
V
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
20
7
5
54:29
67
V
V
P
P
R
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
15
7
10
55:38
52
V
V
P
P
R
4
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
32
13
8
11
44:44
47
V
P
V
V
P
5
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
32
13
5
14
50:56
44
P
P
V
R
V
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
11
6
15
49:53
39
P
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Banskobystričania si poradili s Podbrezovou, rozhodol Polievka