Liverpool nemá dosť zdravých hráčov. Pohárový duel proti Arsenalu odložili

Futbalisti Arsenalu Londýn.
Futbalisti Arsenalu Londýn. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. jan 2022 o 15:12

Po hlavnom trénerovi Jürgenovi Kloppovi mal pozitívny test aj jeho asistent Pep Lijnders.

LONDÝN. Vedenie Anglickej futbalovej ligy (EFL) odložilo štvrtkový semifinálový zápas Ligového pohára medzi Arsenalom Londýn a FC Liverpool po prepuknutí koronavírusovej nákazy v tíme hostí.

"The Reds" v stredu po sérii covidových prípadov uzavreli tréningové centrum.

Po hlavnom trénerovi Jürgenovi Kloppovi mal pozitívny test aj jeho asistent Pep Lijnders. V izolácii sú i traja hráči - Alisson Becker, Joel Matip a Roberto Firmino.

"Vedenie Liverpoolu vzhľadom na narastajúci počet pozitívnych prípadov medzi hráčmi a trénermi požiadalo o odklad pohárového duelu s Arsenalom a EFL im vyhovela," uviedol klub vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP.

V kádri Liverpoolu nezostal dostatočný počet zdravých hráčov, ktorí by mohli nastúpiť. Na základe dohody klubov tak bude prvý zápas semifinále Ligového pohára hostiť 13. januára Liverpool na Anfielde a odveta sa uskutoční o týždeň neskôr na Emirates Stadium v Londýne.

Situáciu komplikujú Liverpoolu aj početné absencie nespôsobené koronavírusom. Pre zranenia dlhodobo chýbajú Thiago Alcantara, Takumi Minamino, Nat Phillips a Harvey Elliott, k dispozícii nebude v najbližších zápasoch ani trio Mohamed Salah, Sadio Mane, Naby Keita, ktoré zamierilo na Africký pohár národov v Kamerune.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglický ligový pohár»Liverpool nemá dosť zdravých hráčov. Pohárový duel proti Arsenalu odložili