VIDEO: Haaland ovládol derby, na Old Trafford bol pri troch góloch

Erling Haaland sa teší po góle v derby proti Manchestru United.
Erling Haaland sa teší po góle v derby proti Manchestru United. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. okt 2023 o 17:25 (aktualizované 29. okt 2023 o 19:05)

Dobrú formu potvrdili aj futbalisti Liverpoolu.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru City triumfovali v nedeľnom mestskom ligovom derby na ihrisku rivala United hladko 3:0. Dvoma gólmi o tom rozhodol nórsky kanonier Erling Haaland a pridal aj asistenciu.

Zverenci Pepa Guardiolu figurujú po 10. kole Premier League v tabuľke na tretej priečke o dva body za lídrom Tottenhamom a o skóre za Arsenalom.

Hráči City od začiatku diktovali tempo a už vo 8. minúte sa zaskvel brankár domácich Andre Onana pri šanciach Phila Fodena a následne aj Haalanda.

Po necelej hodine hry sa skóre zmenilo, keď Rasmus Höjlund v šestnástke pridržal rukou Rodriho a po posúdení videa nariadil arbiter penaltu. Haaland ju bezpečne premenil - 0:1.

Na druhej strane brankár Ederson v nadstavení vytiahol spod brvna pokus Scotta McTominaya a Onana vzápätí zlikvidoval hlavičkovú tutovku Haalanda.

Nór si však napravil chuť v 49. minúte, keď už jeho hlavička po spätnom centri Bernarda Silvu z ľavej strany skončila v bránke domácich - 0:2. Haaland je tak s jedenástimi gólmi na čele tabuľky strelcov PL.

VIDEO: Erling Haaland a jeho druhý gól v zápase

Domáci sa snažili o odpoveď, ale duel nezdramatizoval ani Marcus Rashford, ktorého pokus v 69. minúte skončil tesne vedľa.

Odpor domácich definitívne zlomil v 80. minúte gólom na 3:0 Phil Foden, ktorému pred odkrytú bránku naservíroval loptu Haaland.

"Je to pre nás fantastické. Celý tím podal neuveriteľný výkon. Pred penaltou som bol trochu nervózny, ale všetci sme to zvládli parádne," povedal pre Sky Sports

Pred 191. manchesterským derby si oba tímy i fanúšikovia uctili na Old Trafforde pamiatku legendy United Sira Bobbyho Charltona.

Pred výkopom zaznel minútový aplauz, hráči United i City mali na rukách čierne pásky. Priaznivci na tribúne Stretford End rozvinuli transparent s vyobrazením Charltona, držiaceho trofej za triumf v EPM 1968, spolu s nápisom:

"Najlepší anglický futbalista, akého kedy svet videl." Fanúšikovia na inej tribúne vytvorili mozaiku s nápisom "Sir Bobby".

Liverpool vyhral nad Nottinghamom hladko 3:0. V tabuľke figuruje priebežne na štvrtej priečke s mankom troch bodov na lídra Tottenham.

Liverpool nastúpil bez Luisa Díaza, ktorému v jeho rodnej krajine uniesli rodičov. Úlohu favorita potvrdili domáci už v prvom polčase gólmi Dioga Jotu a Darwina Nuneza, v druhom polčase pridal tretí zásah Mohamed Salah.

Nottingham nezaznamenal plný bodový zisk už šesť duelov.

Fulham na lavičke so slovenským brankárom Marekom Rodákom získal bod na ihrisku Brightonu vďaka remíze 1:1. Vyrovnávajúcim gólom v 65. minúte ju zariadil portugalský stredopoliar Joao Palhinha.

Everton uspel na ihrisku West Hamu 1:0 a poskočil na 15. miesto tabuľky. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 51. minúte Dominic Calvert-Lewin, bol to jeho jubilejný 50. gól v najvyššej anglickej súťaži.

Zo zisku troch bodov sa tešila aj Aston Villa, ktorá potvrdila dobrú streleckú formu a nováčka súťaže z Lutona zdolala poľahky 3:1.

Premier League - 10. kolo:


West Ham - Everton 0:1 (0:0)

Gól: 51. Calvert-Lewin

Aston Villa - Luton Town 3:1 (1:0)

Góly: 17. McGinn, 49. Diaby, 62. Lockyer (vlastný) - 83. Martinez (vlastný)

Brighton - Fulham 1:1 (1:0)

Góly: 26. Ferguson - 65. Palhinha

/Marek Rodák (Fulham) na lavičke/

FC Liverpool - Nottingham Forest 3:0 (2:0)

Góly: 31. Jota, 35. Nunez, 77. Salah

Manchester United - Manchester City 0:3 (0:1)

Góly: 26. a 49. Haaland (prvý z 11m), 80. Foden

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»VIDEO: Haaland ovládol derby, na Old Trafford bol pri troch góloch