Aubameyang opúšta Arsenal. Liverpool sa postaral o najdrahší prestup

Luis Diaz.
Luis Diaz. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. feb 2022 o 13:25

V Anglicku uzavreli zimné okno.

LONDÝN. V anglickej futbalovej Premier League majú za sebou druhý najdrahší prestupový január v histórii. Kluby na Britských ostrovoch utratili za transfery hráčov 295 miliónov libier, čo je v prepočte vyše 355 miliónov eur.

Rekordná suma zimných prestupov padla v roku 2018, vtedy výška transferov presiahla 500 miliónov eur.

Pre porovnanie pred rokom v januári anglické kluby na prestupy vynaložili iba niečo cez 85 miliónov eur, čo ešte bolo spôsobené neistotou z dopadov pandémie koronavírusu.

Dan Jones, vedúci športovej finančnej skupiny v Deloitte, v súvislosti s akčným prestupovým januárom v Premier League skonštatoval:

"Toto prestupové obdobie naznačuje, že finančné tlaky ochorenia COVID-19 na kluby Premier League sa zmierňujú. Výdavky jednotlivých klubov sa vracajú na úroveň pred pandémiou a sú pozoruhodne jedny z najvyšších v histórii v zimnom období."

Rušno bolo najmä okolo dánskeho futbalistu Christiana Eriksena. Bývalý kapitán dánskej reprezentácie, ktorému počas vlaňajších ME zlyhalo srdce a neskôr sa druhýkrát narodil, sa zadarmo pripojil k tímu nováčika FC Brentford.

Ako je známe, Eriksen nemohol pokračovať v Interi Miláno, lebo talianske futbalové predpisy neumožňujú hrať zápasy hráčom s implantovaným kardioverter-defibrilátorom, ktorý monitoruje činnosť jeho srdca.

Aubameyang opúšta Arsenal

Problémový útočník Pierre-Emerick Aubameyang opúšta Arsenal a smeruje do FC Barcelona na 1,5 ročné hosťovanie. Gabonský futbalista súhlasil s drastickým znížením platu, vidina hrať v drese katalánskeho veľkoklubu bola väčšia.

Talian Antonio Conte ako tréner Tottenhamu si vyhliadol dve posily z talianskeho Juventusu. A obe sa mu aj podarilo zrealizovať.

Na hosťovanie prichádza švédsky krídelník Dejan Kulusevski a trvalý prestup v hodnote 20 miliónov eur si vyslúžil uruguajský stredopoliar Rodrigo Bentancur.

Trénerskú zmenu ohlásil Everton. Frank Lampard sa stal lodivodom "karameliek" z Goodison Parku. Jeho prvá posila prichádza od "červených diablov" z tímu Manchester
United.

Holandský stredopoliar Donny van de Beek si vyskúša hosťovanie. Ďalšou akvizíciou je anglický stredopoliar Dele Alli z Tottenhamu, ten sa pripojí k Evertonu ako voľný hráč.

Bohatí arabskí majitelia klubu Newcastle United podľa predpokladov úradovali. Na trase Brighton - Newcastle sa zrodil transfer obrancu Dana Burna za 15 miliónov eur.

Luisa Díaza pritiahli z FC Porto

Rekordnou posilou zimného prestupového okna pre Newcastle však zostáva brazílsky klenot z Lyonu Bruno Guimares.

Vo Francúzsku za 24-ročného defenzívneho stredopoliara a brazílskeho reprezentanta zinkasovali takmer 50 miliónov eur.

V zime už "Straky“, ktoré bojujú o udržanie sa v najvyššej anglickej súťaži, už predtým angažovali pravého obrancu či krídelníka Kierana Trippiera a novozélandského útočníka Chrisa Wooda.

Zo všetkých týchto prestupov je zrejmé, že klub slovenského brankára Martina Dúbravku, sa zameral najmä na výrazné skvalitnenie defenzívnych radov.

Obhajca titulu a zároveň líder tabuľky Manchester City podpísal Juliana Alvareza z River Plate za 17 milónov eur. K "Citizens" sa pripojí až v lete 2022.

FC Liverpool sa postaral o najdrahší prestup zimného prestupového okna. Kolumbijského krídelníka Luisa Díaza pritiahli z FC Porto na Anfield Road za 45 miliónov eur. Na hodnote prestupu pridávajú ešte bonusy, tie sa odhadujú na ďalších 15 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Aubameyang opúšta Arsenal. Liverpool sa postaral o najdrahší prestup