Mal Ronaldo pravdu? Sancho bol obetným baránkom Ten Haga. United vysmiali legendy

Jadon Sancho.
Jadon Sancho. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|14. jan 2024 o 07:30

Sancho túži po šťastí, United vysmiali legendy

BRATISLAVA. „Nemá problém s disciplínou. Netuším, kto túto historku vymyslel,” zastal sa futbalistu Jadona Sancha šéf Dortmundu Hans-Joachim Watzke.

Pred jeho návratom v drese Borussie vysvetlil, že má len jeden menší problém: „Občas príde neskoro,” vysvetlil pre Sky Germany.

Posledné mesiace strávil ako hráč Manchestru United v exile. Stačilo flákať tréningy, vytočiť trénera a neospravedlniť sa mu.

Na slová Watzkeho v predzápasovom štúdiu s Darmstadtom reagovala aj nemecká legenda Lothar Matthäus. 

„Radšej by som videl kvalitného hráča na ihrisku, než aby sa všetci, ktorí prišli načas, trápili s loptou v zápase,” povedal.

Bol však Sancho skutočne problém alebo bol na vine opojený mocou tréner “červených diablov” Erik ten Hag?

Erik ten Hag a Jadon Sancho.
Erik ten Hag a Jadon Sancho. (Autor: SITA/AP)

Anglického futbalistu sa dokonca zastal aj bývalý kouč Manchestru United. „Za šesť mesiacov, čo som ho trénoval, nemal jediný problém s disciplínou,” povedal Ralf Rangnick, predchodca Ten Haga.

„Naopak. Je to pokojný a príjemný chlapík. Keď bol fit, tak bol vždy pripravený nastúpiť. Pod mojím vedením sa mu darilo,” dodal.

Chcem byť šťastný, tvrdí Sancho

Po príchode do šatne Dortmundu Sancho s úsmevom na tvári povedal: „Keď som dnes prišiel, cítil som sa, akoby som sa vrátil domov.”

Do zápasového diania zasiahol po viac ako štyroch mesiacoch. Aj napriek tomu už po dvadsiatich minútach na trávniku asistoval na gól svojmu dobrému priateľovi Marcovi Reusovi. 

„Mal som pocit, že to tak má proste byť. Marco je môj skvelý priateľ, som za neho vďačný,” povedal po stretnutí pre Sky Germany.

Redaktorka sa Sancha po zápase s Darmstadtom spýtala, aký je jeho osobný cieľ vo zvyšku sezóny. „Byť opäť šťastný,” odvetil.

Pokračoval vymenovaním tímových cieľov, pričom odpoveď zakončil slovami: „Mám ešte ďalšie osobné ciele, no o tých vám teraz nepoviem.”

Na jeho návrat do Dortmundu a asistenciu už v prvom zápase na sociálnej sieti X úsmevne reagovali bývalé osobnosti Manchestru United.

Gary Neville zdieľal príspevok, v ktorom bolo video a Sanchova asistencia, k čomu pridal úsmevné emoji. Tréner José Mourinho zasa napísal: „LOL”. Nezabudol označiť anglický klub.

Ten Hag v ňom videl výnimočného hráča

Anglický veľkoklub túžil po Sanchovi dlho. Veď za neho nakoniec v lete 2021 vysolil Dortmundu 85 miliónov eur. Jeho prvé dve sezóny v klube neboli nejaké úchvatné. No to platilo o výkonoch celého tímu. 

Sancho navyše v roku 2022 začal bojovať s psychickými problémami. Zdalo sa, že ich vzťah s Ten Hagom bol pomerne dobrý, priateľský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Mal Ronaldo pravdu? Sancho bol obetným baránkom Ten Haga. United vysmiali legendy