Veľkonočné semifinále FA Cupu v Londýne si vyžiada mimoriadne opatrenia

Štadión Wembley, dejisko semifinále FA Cupu medzi Manchestrom City a Liverpoolom.
Štadión Wembley, dejisko semifinále FA Cupu medzi Manchestrom City a Liverpoolom. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. mar 2022 o 19:22

Problémy s presunom fanúšikov spôsobila naplánovaná odstávka železničnej dopravy medzi Londýnom a severozápadom Anglicka.

LONDÝN. Anglická Futbalová asociácia zabezpečí na semifinálový zápas FA Cupu medzi Manchestrom City a FC Liverpool bezplatné autobusy pre päťtisíc fanúšikov oboch mužstiev.

Duel sa uskutoční v sobotu 16. apríla na londýnskom štadióne Wembley. V danom termíne je však naplánovaná naplánovaná odstávka železničnej dopravy medzi Londýnom a severozápadom Anglicka, práve preto prišla iniciatíva FA s autobusmi pre priaznivcov.

Starostovia oboch miest - Manchestru aj Liverpoolu - pôvodne FA žiadali, aby dejisko stretnutia presunula na inú neutrálnu pôdu, avšak na severozápade krajiny.

"Uvedomujeme si komplikácie, ktorým čelia priaznivci tímov FC Liverpool a Manchester City, keďže vlaková doprava bude počas veľkonočného víkendu výrazne obmedzená kvôli nevyhnutným inžinierskym prácam.

Voľné autobusy zaistia, že až 5000 priaznivcov bude môcť bezplatne pricestovať na semifinále vo Wembley,“ uviedla FA

Asociácia zabezpečí spolu až sto autobusov. Portál skysports.com uviedol, že pre fanúšikov Manchestru City, ktorí chcú v Londýne naživo sledovať semifinále ženského FA Cupu medzi West Hamom a futbalistkami "The Citizens" naplánované na 17.4., bude k dispozícii tiež množstvo bezplatných spiatočných autobusových spojov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Veľkonočné semifinále FA Cupu v Londýne si vyžiada mimoriadne opatrenia