Carragher si kopol do Evertonu: Obrana na úrovni druhej ligy, hovorí

Futbalový štadión Goodison park.
Futbalový štadión Goodison park. (Autor: TASR - Branislav Račko)
SITA|8. mar 2022 o 14:02

Klubu Premier League hrozí zostup do nižšej ligy.

LIVERPOOL, BRATISLAVA. Futbalisti Tottenhamu Hotspur FC zdolali v pondelkovom dueli 28. kola anglickej Premier League doma FC Everton hladko 5:0.

Hostia z Liverpoolu nebodovali už v treťom zápase za sebou. V ligovej tabuľke im patrí až 17. miesto, iba bod nad pásmom zostupu.

Komentátor pre britskú televíznu stanicu Sky Sports Jamie Carragher povedal, že Everton je taký slabý, že mu reálne hrozí zostup do nižšej súťaže.

"The Toffees" predtým naposledy vypadli z najvyššej anglickej súťaže ešte v roku 1951.

V tejto sezóne sa im nedarí predovšetkým na ihriskách súperov. Vonku sú dokonca horší ako aktuálne posledný Norwich, keď ako hostia dokázali v lige nazbierať iba šesť bodov za jednu výhru a tri remízy.

"Obranná štvorka Evertonu je veľmi slabá, je na úrovni druholigovej Championship,“ povedal pre Sky Sports Carragher.

"Everton momentálne nie je dostatočne fyzickým, agresívnym tímom, ktorý v minulosti dokázal narobiť problémy aj najsilnejším klubom v súťaži. Aktuálny káder jednoducho nemá dostatočnú kvalitu," skonštatoval bývalý anglický reprezentant.

Tréner futbalistov Evertonu Frank Lampard po zápase priznal, že jeho hráči hrali dobre iba 15 minút. Na začiatku sezóny malo vedenie "karameliek" problémy s Financial Fair-Play, a preto nemohli priviesť žiadnych nových hráčov.

"Tie problémy tu boli predtým, ako som prišiel, musíme zostať pozitívni. Čaká nás ešte trinásť zápasov," povedal Lampard.

Everton prehral ôsmy z posledných desiatich zápasov anglickej ligy.

"Jediná vec, ktorá môže udržať tento tím medzi elitou, sú body získané na domácom štadióne v Goodison Parku. Je tam obrovská energia. Do konca sezóny v domácom prostredí odohrajú ešte osem zápasov a tie ich môžu spasiť," zakončil Carragher, ktorý celú svoju profesionálnu kariéru strávil v tíme mestského rivala FC Liverpool.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Carragher si kopol do Evertonu: Obrana na úrovni druhej ligy, hovorí