Di María dostal v Argentíne vyhrážky smrťou. Nechcú, aby sa vrátil do rodného mesta

Angel Di Maria.
Angel Di Maria. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. mar 2024 o 12:38

Skúsený 36-ročný hráč nedávno vyhlásil, že by si v závere kariéry mohol obliecť dres klubu Rosario Central.

BUENOS AIRES. Argentínska polícia a prokuratúra vyšetrujú anonymné vyhrážky smrťou, ktoré niekto zaslal tamojšej futbalovej hviezde Ángelovi Di Maríovi.

Zamestnanci kondomínia, kde sa majster sveta z roku 2022 zvyčajne zdržiava, keď príde domov, uviedli, že našli balíček s vyhrážkami voči Di Maríovej rodine, ak sa futbalista vráti do rodného mesta a bude hrať za jeden z miestnych klubov.

Tridsaťšesťročný krídelník, ktorý momentálne pôsobí v portugalskom klube Benfica Lisabon, nedávno povedal, že by mohol opäť hrať za klub Rosario Central, v ktorom ako chlapec začínal s futbalom.

„Takáto hrozba prináša veľa spoločenského rozruchu a to je ich cieľom - vystrašiť obyvateľstvo, zasiahnuť verejné osobnosti,“ povedal pre televíznu stanicu Todo Noticias Esteban Santantino, ktorý pracuje v oblasti bezpečnosti pre miestnu vládu.

Rosariom v ostatnom období otriasli vlny násilia medzi súperiacimi drogovými gangmi.

Miera vrážd v meste je 22 zabitých ľudí na 100-tisíc obyvateľov, čo je ďaleko nad priemerom Argentíny 4,2 zavraždených osôb na 100-tisíc obyvateľov.

Násilnosti v Rosariu postihli pred rokom aj kapitána argentínskej reprezentácie Lionela Messiho.

Neznámi ozbrojenci strieľali v supermarkete, ktorý vlastnil príbuzný Messiho, pričom zanechali aj odkaz, v ktorom bolo napísané „Messi, čakáme ťa!“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Di María dostal v Argentíne vyhrážky smrťou. Nechcú, aby sa vrátil do rodného mesta