Špekulovalo sa, že Iniesta prestúpi za Messim. Rozhodol sa však inak

Lionel Messi a Andrés Iniesta v drese FC Barcelona.
Lionel Messi a Andrés Iniesta v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. aug 2023 o 11:25

Španiel hral päť sezón za japonský Vissel Kobe.

BRATISLAVA. Skúsený španielsky futbalista Andres Iniesta bude vo svojej kariére pokračovať v Spojených arabských emirátoch.

Tridsaťdeväťročný majster sveta z roku 2010 sa dohodol na zmluve s klubom Emirates, ktorý jeho príchod oznámil na sociálnych sieťach.

Iniesta hral uplynulých päť rokov za japonský Vissel Kobe.

Predtým pôsobil v materskom klube FC Barcelona a spolu so súčasným koučom katalánskeho tímu Xavim Hernandezom tvoril ikonické duo v strede poľa.

Po jeho odchode z Japonska sa špekulovalo, že by sa mohol stať ďalším hráčom Interu Miami. Americký klub nedávno podpísal zmluvu s Lionelom Messim, Sergiom Busquetsom i Jordim Albom, s ktorými Iniesta hrával.

V rokoch 2002-2018 za Barcelonu odohral takmer 600 zápasov, získal deväť domácich titulov a šesťkrát sa radoval z triumfu v Copa del Rey. V zbierke jeho klubových úspechov vyčnievajú aj štyri triumfy v Lige majstrov.

Za španielsku reprezentáciu nastúpil v 131 stretnutiach a dvakrát s ňou triumfoval na ME. Zároveň bol strelcom víťazného gólu vo finále svetového šampionátu v Juhoafrickej republike proti Holandsku (1:0 pp).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Špekulovalo sa, že Iniesta prestúpi za Messim. Rozhodol sa však inak