Alžírskeho futbalistu previezli do nemocnice, údajne prekonal infarkt

Nabil Bentaleb
Nabil Bentaleb (Autor: SITA/AP)
SITA|20. jún 2024 o 15:22

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar Nabil Bentaleb v súčasnosti pôsobí vo francúzskom klube OSC Lille.

BRATISLAVA. Alžírskeho futbalového reprezentanta Nabila Bentaleba v noci z utorka na stredu náhle hospitalizovali v nemocnici vo francúzskom meste Lille.

Jeho zamestnávateľ klub OSC Lille v oficiálnom vyhlásení vyzval k "rešpektu k súkromia hráča“, no viaceré zdroje vrátane britského webu Chronicle Live uviedli, že 29-ročný stredopoliar prekonal infarkt. Ďalšie detaily o aktuálnom stave futbalistu nateraz nie sú známe.

Slová podpory alžírskemu futbalistovi adresovali na sociálnych sieťach viacerí jeho spoluhráči aj súperi. "Môjmu bratovi Nabilovi želám veľa odvahy a sily. Verím, že sa vrátiš ešte silnejší. Drž sa,“ napísal jeho reprezentačný spoluhráč Adam Ounas.

"Všetky naše myšlienky sú momentálne s tebou. Buď silný. Modlíme sa za teba,“ doplnil Rémy Cabella, jeden z lídrov klubu z Lille. K udalosti sa vyjadrila už aj Alžírska futbalová federácia (FAF): "Nabilovi Bentalebovi želáme skoré uzdravenie. Veríme, že čoskoro bude opäť medzi nami.“

Bentaleb pôsobil počas aktívnej kariéry v nemeckom klube Schalke 04 z Gelsenkirchenu, anglických tímoch Tottenham Hotspur a Newcastle United, v belgickom Mouscrone a v lete 2023 podpísal zmluvu na tri roky v klube zo svojho rodného mesta Lille.

Za reprezentáciu Alžírska odohral dovedna zatiaľ 52 duelov, predstavil sa aj na MS 2014 v Brazílii. Svoj nateraz posledný súťažný duel odohral 10. júna za výber Alžírska v kvalifikácii o postup na MS 2026 proti tímu Ugandy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Alžírskeho futbalistu previezli do nemocnice, údajne prekonal infarkt