Prezident UEFA sľubuje, že nepokoje z minuloročného finále sa nezopakujú

Prezident UEFA Aleksander Čeferin.
Prezident UEFA Aleksander Čeferin. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. mar 2023 o 09:19

Nepokoje spôsobili posun výkopu finále Ligy majstrov o viac ako pol hodinu.

NYON. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin prisľúbil, že sa už nikdy nebudú opakovať problémy a nepokoje v súvislosti so vstupom fanúšikov na štadión. Tie poznačili minuloročné finále Ligy majstrov v Paríži medzi Realom Madrid a FC Liverpool (1:0).

V nezávislej správe zverejnenej minulý mesiac sa uvádza, že riadiaci orgán bol zodpovedný za vážne problémy s dopravnými problémami pred Stade de France.

"V prvom rade môžem povedať, že mi je ľúto, čo sa stalo. Zabezpečíme, aby sa to už nezopakovalo. To je pre mňa najdôležitejšie.

Problém bol so vstupom pre fanúšikov a nevedeli sme, aké je to vážne – UEFA nemá právomoc mimo štadióna. Je tam francúzska polícia a tá s nami nekomunikovala," povedal Čeferin podľa agentúry AFP.

Chaos a nepokoje spôsobili oneskorenie úvodného výkopu o 36 minút. UEFA uhradí náklady všetkým fanúšikov FC Liverpool, ktorí sa zúčastnili na zápase.

Únia uviedla, že jej systém náhrad sa bude vzťahovať na 19.618 vstupeniek pridelených všetkým priaznivcom, ktorých postihli problémy.

Tohtoročné finále Ligy majstrov bude v Istanbule. V roku 2024 zase vo Wembley, ktoré bolo dejiskom výtržností pred finále ME medzi Talianskom a Anglickom. "Budeme sa snažiť viac hovoriť s miestnymi orgánmi, aby nepodceňovali situácie," skonštatoval Čeferin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Prezident UEFA sľubuje, že nepokoje z minuloročného finále sa nezopakujú