Kaprálik napodobnil Suáreza. Po Slovane som si radšej ani neotvoril mobil, vraví

Adrián Kaprálik v drese MŠK Žilina.
Adrián Kaprálik v drese MŠK Žilina. (Autor: TASR)
SITA|13. nov 2022 o 06:30

Slovenský talent prežíva najlepšie obdobie jeho začínajúcej kariéry.

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Adrián Kaprálik z tímu MŠK Žilina prežíva najlepšie obdobie jeho začínajúcej kariéry.

Dvadsaťročný krídelník v nedeľňajšom zápase 17. kola fortunaligovej sezóny 2022/2023 štyrmi gólmi zariadil triumf Žiliny 4:1 nad Slovanom Bratislava a o dva dni neskôr ho tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona nominoval na novembrové prípravné duely proti Čiernej Hore a Čile.

Kaprálik: Prežívam veľkú radosť

"Som veľmi šťastný, ale za každým individuálnym úspechom je vždy práca celého tímu. Tak je to aj v mojom prípade. Proti Slovanu sa nám konečne darilo a po dlhšom čase sme získali tri body.

Všetci sme vydali zo seba maximum a ja som z toho len vyťažil. Chceme v tom pokračovať ďalej. No a že som dostal reprezentačnú pozvánku? Čo k tomu dodať. Prežívam veľkú radosť," uviedol rodák z Oravskej Jasenice pre oficiálny web najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Kaprálik svojím štvorgólovým zápisom napodobnil hviezdneho uruguajského zakončovateľa Luisa Suáreza, ten bol až do nedele posledným hráčom, ktorý dokázal streliť Slovanu štyri góly. Bolo to v play-off Európskej ligy 2009/2010, keď si Suárez obliekal dres holandského Ajaxu Amsterdam.

"Počúva sa to pekne, ale ja sa snažím takýchto vecí skôr strániť. Nechcem sa nechať vyrušiť z koncentrácie. Po zápase som si radšej ani neotvoril mobil," prezradil odchovanec žilinského futbalu, ktorý si vyslúžil prvú pozvánku do seniorskej reprezentácie.

Chce plniť pokyny Calzonu na sto percent

"Priznávam, trošku som aj dúfal, že sa do reprezentácie po štvorgólovom zápase dostanem. Som rád, že to tak napokon vyšlo, ale o mojej nominácii zrejme bolo rozhodnuté už skôr.

Tréner na tlačovej besede povedal, že ma nepozýva pre jeden zápas, ale že ma sleduje dlhšie. To ma naozaj veľmi potešilo. Vidieť svoje meno v nominácii bol skvelý pocit, pretože sa mi splnil životný sen.

Teraz je len na mne, aby som sa sa v národnom tíme prezentoval tak dobre, že ma zavolajú aj nabudúce. Môj cieľ je stále sa zlepšovať," povedal autor 12 gólov v 75 fortunaligových dueloch.

Čo očakáva Adrián Kaprálik od svojej reprezentačnej premiéry?

"Na zraz pocestujem s tým, aby som načerpal čo najviac informácií a pochopil, čo odo mňa chce vidieť tréner Francesco Calzona. Pokúsim sa plniť jeho pokyny na sto percent."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kaprálik napodobnil Suáreza. Po Slovane som si radšej ani neotvoril mobil, vraví