V hlave má pre Furyho ideálny scenár. Arum: Whyte skôr než v marci nebude

Tyson Fury.
Tyson Fury. (Autor: SITA/AP)
SvetMMA|12. dec 2021 o 15:45 (aktualizované 12. dec 2021 o 15:46)

Zhodnotil situáciu ohľadom neporazeného kráľa ťažkej váhy.

LAS VEGAS. Hoci vlastní iba jediný opasok ťažkej váhy, podľa mnohých je najlepším zápasníkom divízie.

Neporazený Brit Tyson Fury sa po úspešnej trilógii s Deontayom Wilderom nezmazateľne zapísal do histórie boxu.

Hoci by verejnosť chcela vidieť Furyho pokus o zisk zvyšných titulov najťažšej váhovej kategórie, podľa rozhodnutia vedenia organizácie WBC si pred tým ešte bude musieť bojovník s prezývkou "The Gipsy King" odbúchať duel s iným zápasníkom.

Správy o súboji s Dillianom Whyteom najnovšie potvrdil aj šéf stajne Top Rank Bob Arum, ktorý Furyho zastupuje.

„Každý chce, aby zápasil s Oleksandrom Usykom, ale ten je viazaný odvetou s Anthonym Joshuom. Naviac teraz tam je Dillian Whyte, ktorý má prednostné právo vyzvať Tysona (Furyho), takže je to veľmi zamotané dostať sa k Usykovi,“ okomentoval situáciu v ťažkej váhe promotér.

Ideálny scenár pre jedného z najznámejších promotérov je jasný. Ukrajinec Oleksander Usyk zopakuje v odvete výhru nad Anthonym Joshuom a Fury prejde cez Whytea.

„Osobne verím, že Usyk, mladý a naozaj skvelý bojovník, zvíťazí nad Joshuom a potom sa stretne s Tysonom Furym, ktorý zvíťazí nad Dillianom Whyteom. Takže zjednocujúci súboj by mohol byť v septembri budúceho roka.“

A kedy by sa mohol uskutočniť súboj medzi Furym a Whiteom? V tom má Arum jasno. Rád by po dlhej dobe zorganizoval súboj šampióna organizácie WBC v rodnej Británii.

„Pokiaľ ide o mňa, duel s Dillianom Whyteom by som v Británii videl nie skôr než v marci. Tyson mal posledných päť či šesť súbojov v Spojených štátoch, avšak myslím, že je čas priniesť jeho súboj domov.

Pri súboji o zjednotenie všetkých opaskov ťažkej váhy sa na to spoločne pozrieme a budeme hľadať najlepšie riešenie danej situácie,“ zakončil Arum v relácii The MMA Hour.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V hlave má pre Furyho ideálny scenár. Arum: Whyte skôr než v marci nebude