Francúzsko
Francúzsko
EURO 2024
25.06.2024, Skupina D
1 - 1
0:0
Poľsko
Poľsko

EURO 2024: Francúzsko nedokázalo zdolať Poľsko, Mbappé sa vrátil gólovo

Francúzsko - Poľsko: ONLINE prenos zo zápasu na EURO 2024 (ME vo futbale) v Nemecku.
Fotogaléria (18)
Francúzsko - Poľsko: ONLINE prenos zo zápasu na EURO 2024 (ME vo futbale) v Nemecku. (Autor: Sportnet)
Sportnet|25. jún 2024 o 15:00

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z ME vo futbale (EURO 2024): Francúzsko - Poľsko.

DORTMUND. Francúzsko a Poľsko dnes hrali o 18.00 h ďalší zápas na EURO 2024 (ME vo futbale 2024). Sledovali ste s nami ONLINE prenos Francúzsko vs. Poľsko.

Duel skupiny D sa hral na štadióne Signal Iduna Park v Dortmunde, na ktorom hráva svoje domáce zápasy Borussia Dortmund.

Do zostavy Francúzska sa vrátil Kylian Mbappé po zlomenine nosa a vynechaní šlágra s Holandskom (0:0), nastúpil s ochrannou maskou.

Fotogaléria zo zápasu Francúzsko - Poľsko na EURO 2024 (skupina D)

Futbal ste sledovali naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Francúzsko - Poľsko na EURO 2024 (LIVE)

Majstrovstvá Európy Skupina D 2023/2024
25.06.2024 o 18:00
Francúzsko
1:1
(0:0, 1:1)
90+5 minúta
Ukončený
Poľsko
Prehľad
Góly: 56. Mbappé (pen.) – 79. Lewandowski (pen.). ŽK: 43. Rabiot (FRA) – 24. Zalewski (POL), 89. Dawidowicz (POL), 90+3. Świderski (POL). Rozhodca: Guida – Meli, Peretti..
Prenos
Francúzsko postúpilo do osemfinále, Poľsko pri rozlúčke s turnajom vydolovalo bod. Za obe krajiny sa presadili najväčšie hviezdy Mbappé a Lewandowski z pokutových kopov. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
90+5
Koniec zápasu.
90+5
importantPaweł Dawidowicz nebezpečne pristúpil k súboju s Mbappém!
90+3
Štandardná situácia Francúzov. Griezmann presne centroval do pokutového územia. Saliba skôr naskakoval, Upamecano sa nezorientoval.
90+3
yellowCardŽltá karta pre tím Poľsko (Karol Świderski).
90+2
Poliaci na chvíľu odvrátili nielen loptu, ale i hru. Francúzi sa prakticky okamžite vrátili. Akciu režíroval Mbappé. Vytvoril si palebnú pozíciu, Skorupski má loptu v náručí.
90+1
Kylian Mbappé vyčkával do poslednej chvíle na prihrávku vo vhodnom čase v pokutovom území. Trpezlivý bol aj Bednarek, ktorý zneškodnil loptu za cenu rohu.
90
Druhý polčas sa bude nadstavovať o 5 minút.
89
yellowCardŽltá karta pre tím Poľsko (Paweł Dawidowicz).
88
importantSúboj Mbappého s Lewandowskim! Francúzsky kapitán utŕžil neúmyselný úder rukou do masky, ktorou si kryje zlomený nos! To muselo veľmi bolieť, ale Mbappé sa otriasol!
87
Antoine Griezmann s priamym centrom do šestnástky. Pri zadnej žrdi sa posledný dotkol lopty Frankowski. Niektorí mu to možno vyčítali, no nevedel, aká je situácia za ním, preto to takto riešil.
86
changeStriedanie v tíme Francúzsko:
z ihriska odchádza Ousmane Dembélé, prichádza Randal Kolo Muani.
85
importantElegantná kombinácia Francúzov! Mbappého pätička v šestnástke, Koundého myšlienka na Girouda, ktorý narazil na Bednareka!
84
Lewandowski tentoraz v tieni Upamecana zakončoval hlavou zo stredu pokutového územia. Išlo však o veľmi nevydarenú koncovku.
83
Lewandowski predviedol dobrý šprint, ktorý ale neplatil na Upamecana. Francúzsky obranca presunul loptu na brankára Maignana.
81
changeStriedanie v tíme Francúzsko:
z ihriska odchádza Aurélien Tchouaméni, prichádza Youssouf Fofana.
79
79
goalPoľsko dalo gól! Identické zakončenie ROBERTA LEWANDOWSKEHO, no v tomto prípade skončila lopta za chrbtom Maignana.
78
importantOpravná penalta pre Poliakov! Brankár Maignan nemal dobré postavenie, na čo upozornil samotný legendárny Poliak a arbiter mu dal za pravdu!
77
77
importantLewandowski zlyhal! Vôbec sa nerozbehol k lopte! Mike Maignan mu vystihol smer zakončenia vpravo!
76
76
importantVybavené! Poľsko získava pokutový kop! Robert Lewandowski si postaví loptu na biely bod!
75
importantRozhodcovi Guidovi sa nepozdával nepovšimnutý zákrok v pokutovom území! Ide si to preveriť cez systém VAR!
74
importantPoľsko nedostane jedenástku! Po Lewandowskeho oblúčiku do šestnástky už nevystrelil Karol Świderski! Nohu mu trafil Upamecano!
72
72
Robert Lewandowski prekvapil od chrbta Salibu. Vytiahol od neho loptu a predviedol strelecký pokus, ktorému však chýbala väčšia presnosť.
70
Theo Hernández veľmi dobre prihrával na zadnú žrď zľava. Absentoval tam Dembélé, Frankowski vyriešil nebezpečnú situáciu.
69
Stret Tchouaméniho a Lewandowskeho. Najmä poľský kapitán prejavil hnev, keď dostal lakeť do hlavy, ale aj on išiel proti súperovi vysokou nohou.
68
changeStriedanie v tíme Poľsko:
z ihriska odchádza Nicola Zalewski, prichádza Michał Skóraś,
z ihriska odchádza Sebastian Szymański, prichádza Karol Świderski.
67
Antoine Griezmann nebol dobrý realizátor štandardnej situácie. Francúzi sa presúvajú na svoju stranu. Potrebujú eliminovať prechod Poliakov.
66
Menšie zaváhanie Griezmanna. Francúzsky strelec vystrelil, Poliaci pozorní v bránení. Výsledkom rohový kop.
65
Giroud nezakombinoval podľa predstáv s Camavingom. Stredopoliarovi to poslal ľudovo povedané na dlhú kopačku.
63
Ousmane Dembélé dobre zapracoval v strede poľa. Pravým krídlom preletel ako víchor. Zvnútra pokutového územia pálil na pravú žrď, ale mimo.
62
Pobyt Girouda na trávniku začína veľmi bolestivo. Hneď prvý osobný súboj ho poslal na zem. Zranenie neutrpel, previnilcom bol Paweł Dawidowicz.
61
changeStriedanie v tíme Francúzsko:
z ihriska odchádza Adrien Rabiot, prichádza Eduardo Camavinga,
z ihriska odchádza Bradley Barcola, prichádza Olivier Giroud,
z ihriska odchádza N'Golo Kanté, prichádza Antoine Griezmann.
60
Druhý polčas jasne v réžii Francúzska. Vedenie 1:0 po hodine súboja je absolútne spravodlivé.
59
importantVynikajúca práca francúzskeho útočníka Barcolu! Parádne vyškolil Bednareka! Poliakov vytiahol z problémov skvelý brankár Skorupski!
56
56
goalFrancúzsko dalo gól! Kapitán KYLIAN MBAPPÉ sa nemýlil. Loptu umiestnil k ľavej žrdi.
55
55
importantChyba poľského obrancu Kiwiora, ktorého poznáme z našej ligy! V pokutovom území jasne skosil prenikajúceho Dembélého! Penalta!
52
Theo Hernández kombinoval s Mbappém, ktorý mu z prvej vrátil loptu. Šestnástka ale opäť patrila obrancovi Bednarekovi.
51
Vo vnútri pokutového územia narábal s loptou Ousmane Dembélé. Dostal čas na prehodenie si lopty na ľavú nohu. Strelecký pokus ale zablokoval Bednarek.
50
Poliaci sú špeciálne zameraní na Mbappého a nikto sa nemôže čudovať. Obrannej práce sa musel chopiť stredopoliar Frankowski, ktorý odstavil francúzsku hviezdu.
49
Poľskí hráči odolali štandardnej situácii Francúzska, ale futbalisti v modrých dresoch vyšli z kabíny riadne nabudení. Od začiatku druhého polčasu neustále okupujú šestnástku.
48
Pekná súhra francúzskeho tímu. Koundé aktivoval na pravom krídle Dembélého. Ten zdvihol zrak a nabil to Kantému. Poliaci vyrazili na roh.
47
Poliaci reklamovali postavenie mimo hry Francúzov. Rozhodcovia ostali nemí. Kylian Mbappé medzitým získal prihrávku, no z hranice pokutového územia strieľal príliš vysoko.
46
Robert Lewandowski sa previnil voči pravidlám. V šprintérskom súboji stihol ovinúť Auréliena Tchouaméniho, ktorého poslal na trávnik.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne o 19:04.
Veľkou postavou Poľska je brankár Łukasz Skorupski, ktorý kryl zopár sľubných šancí Francúzov. Za prácu v prvom polčase mu poďakovali spoluhráči.
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45
Prvý polčas sa bude nadstavovať o 2 minúty.
45
importantFrancúzsky kapitán Mbappé si vylámal zuby na poľskom brankárovi Skorupskom aj teraz!
44
importantPoliaci mohli inkasovať! Spred otvorenej svätyne odkopol preč Zalewski!
43
yellowCardŽltá karta pre tím Francúzsko (Adrien Rabiot).
42
42
importantKylian Mbappé spálil príležitosť na otvorenie skóre! Vynikajúci poľský brankár Skorupski drží svoju reprezentáciu!
41
Francúzi sa veľmi ponúkali do strely. Kylian Mbappé jednoznačne premrhal vhodný moment na zakončenie spoza šestnástky. Napokon skončil na zemi po zásahu súperovej obrany.
39
Z tohto mráčika nezapršalo. Łukasz Skorupski už má postavenú loptu na päťke, ktorú sa bude snažiť distribuovať do poľa.
38
Skvelá spolupráca Francúzov. N'Golo Kanté ešte premýšľal či nevypáli, ale prihral po zemi Tchouaménimu. Poľská defenzíva ponúka súperovi rohový kop.
36
Ďalekonosný francúzsky pokus sa neujal. Poliaci výborne bránili jedným hráčom pred pokutovým územím.
34
34
importantRobert Lewandowski už s úvodnou šancou na gól! Parádne hlavičkoval po centri Piotra Zielińskeho, no tesne vedľa pravej žrde!
33
Francúzi ukazujú veľmi kvalitnú obrannú činnosť. Cez ňu neprešiel najprv Sebastian Szymański, a potom aj Nicola Zalewski.
32
Hviezdny Lewandowski ešte nemal šancu poslať loptu na bránu. Neposlal ju ani pred pár sekundami. Maignan mal situáciu pevne vo svojich rukách.
30
Aktéri produkujú čistý súboj. Fauly takmer neboli, štandardná situácia doteraz ani jedna. Po tridsiatich minútach 0:0.
29
importantPrestávka na občerstvenie! Dortmund hlási vysoké teploty, preto hráči potrebujú osviežiť!
28
Dayot Upamecano rázne, no čisto odstavil Sebastiana Szymańskeho.
26
Poľský brankár Łukasz Skorupski bol ako prvý pri lopte, ktorá mierila do jeho miest v rámci rohového kopu.
25
Piotr Zieliński zaspal na vrchu polovice ihriska. Jeho spoluhráči jednoznačne nemohli byť spokojní. Situáciu sa snažil zúročiť Kanté. Francúzsko má rohový kop po zásahu Skorupskeho.
24
yellowCardŽltá karta pre tím Poľsko (Nicola Zalewski).
23
Nicola Zalewski si vytvoril miesto na center z ľavého krídla. Lopta bola kvalitne umiestnená do stredu pokutového územia, no Sebastian Szymański sa nechal preskočiť Salibom.
22
Dembélé vycvičil Kiwiora nasadením tzv. jasličiek. Poľský obranca ho skúšal zastaviť chytením za dres, no vytrhol sa mu. Po strate lopty v šestnástke chcel to zachrániť Kanté, ale nič z toho nebolo.
20
Barcola bol faulovaný. Lopta bude patriť Francúzom.
19
19
importantKiwiorov prepad na súperovej polovici! Kanté vyvážal loptu a na krídlach mal spoluhráčov! Zakončenie patrilo Dembélému, ale posledné slovo Skorupskemu, ktorý famózne zasahoval!
18
Dembélé išiel do vzduchu za vysokým odkopom brankára Maignana. Lopta ho preskočila. Obaja si to na diaľku vysvetlili.
17
Jules Koundé bol platný na svojej strane. Zneškodnil center, ktorý mal priletieť zľava.
16
Francúzsko hrá o postup do osemfinále, Poľsko o česť, keďže po zápase opustí šampionát. Doterajší vývoj stretnutia je po štvrťhodine vyrovnaný.
15
Mike Maignan musel byť na mieste. V rukaviciach zovrel strelecký pokus Kacpera Urbańskeho.
14
Poliaci hrozili. Sebastian Szymański napriahol veriac, že strela poputuje na bránku. Výborne ho stihol zablokovať Hernández. Rohový kop.
13
N'Golo Kanté začal francúzsku akciu a následne dostal možnosť pokúsiť sa uzavrieť to gólovo. Zradila ho však rýchlosť, ktorú nemal a iba odkopol do zámedzia.
12
Autové vhadzovanie Francúzov. Hru spoza postrannej čiary rozbehol Theo Hernández.
11
11
importantDembélé urobil prievan v poľskej šestnástke! Spred brankára Skorupskeho netrafil loptu Barcola! Od zadnej žrde už pálil Hernández, ale gólman Poliakov sa vyznamenal!
10
Ousmane Dembélé si po krátkom čase našiel priestor na pravom krídle. Terajší center už prešiel k brankárovi Skorupskemu, ktorý bol úspešný.
9
Kacper Urbański vyjadril svoju nespokojnosť, keď rozhodcovia pískali jeho kontakt s Hernándezom. Francúz skončil mimo plochy.
8
Dembélé v tomto momente stroskotal na Zalewskom. Poľský obranca si postrážil svoju pozíciu v pokutovom území, kde ukoristil strieľaný center.
7
Francúzsky tím operuje s loptou na svojej polovici. Hráči z krajiny galského kohúta sa presúvajú dopredu. Pri lopte je teraz Dembélé.
6
Úspešný zákrok pre francúzskeho brankára Maignana. Približne z dvadsiatich metrov ho preveril obranca Zalewski.
5
Zaujímavý center Francúzov od rohovej zástavky. Dayot Upamecano mohol byť zakončujúci hráč, no vyzeralo to tak, že aj on bol prekvapený z tejto lopty, ktorú nenasmeroval medzi žrde.
5
Bradley Barcola bol na ľavom krídle. Nečakane zrýchlil, ale neprihral presne pred bránu. Poliaci odkopávali na rohový kop.
3
Ruka Zalewskeho sa zakliesnila do dresu Koundého, ktorého trochu pribrzdil. Nedovolený zákrok z poľskej strany.
2
Kylian Mbappé si veril do kombinácie s Rabiotom, ktorý vyčkával za dvojicu Poliakov. Lopta neprešla.
1
Poliaci preniesli loptu pred francúzsku bránku. K priamemu streleckému pokusu ale neprišlo. Mike Maignan bude rozohrávať.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Francúzsko: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Tchouaméni, Kanté, Rabiot – Dembélé, Mbappé (C), Barcola.

Náhradníci: Aréola, Samba – Camavinga, Clauss, K. Coman, Giroud, Fofana, Griezmann, Kolo Muani, Konaté, Mendy, Pavard, Thuram, Zaïre-Emery.

Tréner: Didier Deschamps.

Poľsko: Skorupski – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Moder, Zieliński, Zalewski – S. Szymański, Lewandowski (C), Urbański.

Náhradníci: Bułka, Szczęsny – Bereszyński, Buksa, Grosicki, Piątek, Piotrowski, Puchacz, Romanczuk, Skóraś, Slisz, Salamon, Świderski, Walukiewicz, D. Szymański.

Tréner: Michał Probierz.

Rozhodca: Guida – Meli, Peretti.
Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu D skupiny na EURO 2024 v Nemecku medzi Francúzskom a Poľskom.

Francúzsko


Francúzi nastúpia na dôležité stretnutie. V tabuľke sú na druhom mieste so štyrmi bodmi a keď sa nechcú spoliehať na výsledok súboja Holandsko – Rakúsko, musia poraziť Poliakov, aby si zabezpečili postup do osemfinále.

Poľsko

Poliaci sú už von z hry. V ich prípade pôjde len o dohratie šampionátu so cťou. Patrí im chvost tabuľky s pasívnym skóre 2:5 a nulou v počte získaných bodov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Tabuľka skupiny D

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»EURO 2024: Francúzsko nedokázalo zdolať Poľsko, Mbappé sa vrátil gólovo