Ešte do hry nezasiahli, už sú poslední. Víťazstvo na Slovane povzbudilo

Tréner FK Senica Anton Šoltis počas zimnej prípravy.
Tréner FK Senica Anton Šoltis počas zimnej prípravy. (Autor: TASR)
TASR|9. feb 2021 o 22:22

Posledná Senica pomýšľa na skupinu o titul.

SENICA. Futbalisti FK Senica spadli po utorňajšej dohrávke 18. kola Fortuna ligy 2020/2021 Sereď - Pohronie (0:2) na posledné miesto tabuľky, hoci sami neboli v hre.

Jarnú časť ročníka začnú najbližšiu sobotu v Trnave a majú v nej jasný cieľ vybojovať záchranu pre klub, ktorý v tomto roku oslavuje 100. výročie založenia.

Špecifická príprava poznačená pandémiou

Záhoráci odštartovali zimnú prípravu 7. januára, jej súčasťou bolo šesť prípravných zápasov s bilanciou 4 výhry, 1 remíza a 1 prehra. Trvala 30 dní a vyvrcholila uplynulú sobotu zápasom na Tehelnom poli proti majstrovskému ŠK Slovan Bratislava.

V generálke uhrali zverenci Antona Šoltisa pozitívny výsledok, týždeň pred štartom jarnej časti súťaže zdolali favorita po výsledku 2:1.

Zimná príprava bola špecifická, na pôvodné plánované sústredenie do Turecka sa rozhodol klub z bezpečnostných opatrení nevycestovať.

Príprava tak prebiehala výhradne v domácich podmienkach, niektorí hráči sa museli popasovať s koronavírusom.

"Príprava bola špecifická, pôvodne sme mali plán vycestovať do Turecka, nakoniec sme to zrušili. S odstupom času sa to ukázalo ako správne rozhodnutie. Aj u nás vyčíňal koronavírus, zasiahlo to niektorých hráčov.

Zvládli sme to a máme to za sebou, teraz sa koncentrujeme na štart jarnej časti. Liga ukáže, ako sa všetky mužstvá pripravili na druhú polovicu sezóny," povedal pre oficiálny klubový web tréner Šoltis.

Cieľom záchrana

Po regionálnom derby na trnavskom Štadióne Antona Malatinského privíta Senica doma AS Trenčín, nasledovať bude duel na ihrisku MFK Ružomberok a základnú časť Fortuna ligy ukončí domácim súbojom proti FK Pohronie.

Po 18 odohraných kolách má FK na konte 17 bodov, prvoradým cieľom zostáva udržanie sa v najvyššej súťaži.

"Musíme hrať tak, aby sme sa pohybovali v pokojných vodách tabuľky, máme na to štyri zápasy, aby sme zabojovali možno aj o prvú šestku. Rozdiely v tabuľke nie sú veľké. Nebude to jednoduché, musíme ísť do zápasu k zápasu a získavať body," dodal Šoltis.

Šiesty Ružomberok má len o päť bodov viac.

"Mužstvo má svoju kvalitu, stále je však na čom pracovať. Máme sa kam posúvať. Verím, že cieľ, ktorý sme si stanovili sa nám podarí naplniť spoločnými silami. Aby klub stúpal v tabuľke vyššie a oslávil storočnicu v kľude tak, ako sa patrí a postupnými krokmi napredoval," dodal Šoltis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Ešte do hry nezasiahli, už sú poslední. Víťazstvo na Slovane povzbudilo