Takto by mal vyzerať ligový zápas. Weiss nešetril superlatívami

Vernon De Marco (vľavo) a Yhoan Many Andzouana v zápase Fortuna ligy DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava.
Vernon De Marco (vľavo) a Yhoan Many Andzouana v zápase Fortuna ligy DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|12. sep 2021 o 21:15

V šlágri kola medzi majstrom a vicemajstrom sa zrodila remíza.

DUNAJSKÁ STREDA. Bežali minúty pridaného času, keď si János Hahn prebral loptu na hranici šestnástky. O chvíľu sa ocitol na zemi.

Zavinene? Nezavinene?

Rozhodca Michal Očenáš dlho skúmal video. Oslavné chorály domácich fanúšikov neutíchali. Hráči Dunajskej Stredy sa snažili za chrbtom arbitra zachytiť inkriminovaný moment na obrazovke. Futbalisti Slovana sa radšej držali obďaleč.

Napokon rozhodca jedenástku nenariadil.

Zápas medzi Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava sa tak skončil remízou 1:1. Hoci posledné minúty vyzneli trochu rozpačito, diváci si počas 90 minút prišli na svoje.

Schäferova delovka

„Takto by mal vyzerať dobrý ligový zápas,“ zdôraznil aj tréner Slovana Vladimír Weiss starší po stretnutí.

Jeho mužstvo vstúpilo do zápasu dobre, ale svoje šance nepremenilo. Po prestávke bol iniciatívnejší DAC.

Domácich poslal do vedenia v 72. minúte delovkou spoza šestnástky András Schäfer. Maďarský reprezentant si pred výkopom prevzal cenu za najkrajší gól mesiaca august a týmto presným zásahom môže kandidovať na toto ocenenie aj v septembri.

„Bolo to z veľkej vzdialenosti, trafil to parádne,“ uznanlivo poznamenal aj útočník Slovana Jaromír Zmrhal.

Tréner Weiss však mal výhrady k brankárovi Adriánovi Chovanovi. „Musí chytiť taký gól,“ skonštatoval stroho.

Nepremenené šance mrzeli

Domáci hlásateľ ešte nestihol zahlásiť úvodný gól, keď už Slovan vyrovnal. Na konci rýchlej akcie bol práve Zmrhal.

„Nabiehal som do priestoru, dostal som výbornú loptu, dobehol som ju a vystrelil som. Som rád, že to tam padlo,“ opísal svoj gólový moment český hráč.

Mrzelo ho však, že Slovan nebodoval naplno. „Mali sme viac podržať loptu a hrať lepšie v prechodovej fáze. Škoda, lebo sme mohli z tohto zápasu vyťažiť viac, ak by sme premenili šance,“ poukázal na niektoré kľúčové faktory Zmrhal.

Motivácia a ambície

V domácom tíme od začiatku nastúpil Kamerunčan Didier Lamkel Zé, najväčší úlovok na slovenskom prestupovom trhu.

Podľa špecializovaného portálu Transfermarkt je hodnota 24-ročného ofenzívneho hráča 4,5 milióna eur.

„Didier má motiváciu a ambície, na tréningoch pracuje veľmi dobre, čo potvrdzujú aj dáta z GPS,“ povedal na jeho adresu tréner Dunajskostredčanov Antal Németh.

Hahnov skvelý debut

Debut v žlto-modrom drese vyšiel aj maďarskému reprezentantovi Jánosovi Hahnovi. Naskočil pol hodinu pred koncom a z prakticky prvého dotyku strelil gól. Neplatil však pre ofsajd.

„Prebleslo mi hlavou, že som možno mimo hry. Ale keď bola lopta v bránke, prežíval som len eufóriu. Škoda, že sa mi nepodarilo skórovať,“ uviedol po stretnutí 26-ročný útočník.

Mal aj ďalšiu dobrú strelu, ktorú obrana odvrátila na roh a bránku Chovana ohrozil aj hlavou po centri Erica Davisa.

„Vieme, že technicky je výborne pripravený, ale takticky sa ešte môže zlepšiť. Bol to trošku risk, že sme ho poslali na trávnik tak skoro, ale vyšlo to,“ poznamenal tréner Antal Németh.

Superlatíva prevažujú

DAC predviedol jeden z najlepších výkonov v sezóne. Podľa Németha však jeho tím hral dobre aj v iných zápasoch.

„V domácom zápase s Partizanom Belehrad sme hrali výborne, hoci sme prehrali. A dobrý výkon sme podali aj proti Liptovskému Mikulášu, hoci ich zvyknú podceňovať,“ myslí si kouč Dunajskej Stredy.

Slovan stratil prvé body v sezóne. Podľa trénera Vladimíra Weissa ale tento zápas bol dobrou previerkou pred stretnutím Európskej konferenčnej ligy s FC Kodaň.

„Z našej strany to bolo to najlepšie, čo mohlo byť. DAC hrá náročný futbal. Vo štvrtok musíme ešte viac pridať,“ vyhlásil kouč belasých.

Hoci jeho tím už nemá stopercentnú bilanciu, tréner nebol sklamaný. „Takto by to malo vyzerať. Zápas s množstvom šancí, vo výbornej atmosfére, na krásnom štadióne. Superlatíva prevažujú nad negatívami,“ podčiarkol Weiss.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Takto by mal vyzerať ligový zápas. Weiss nešetril superlatívami