Na tréning prišiel v drese rivala. DAC získal hráča s hodnotou 4,5 milióna eur

Didier Lamkel Zé pózuje v drese Dunajskej Stredy.
Didier Lamkel Zé pózuje v drese Dunajskej Stredy.
Titanilla Bőd|6. sep 2021 o 17:45

Do Dunajskej Stredy smeruje zaujímavá posila.

BRATISLAVA. Klub o tom ešte neinformoval, zahraničné médiá však už pokladajú za hotovú vec, že Kamerunčan Didier Lamkel Zé posilní Dunajskú Stredu.

Ide o 24-ročného útočníka, ktorý posledné tri sezóny pôsobil v klube Royal Antverpy v Belgicku. V ich drese odohral 63 zápasov a dal v nich 14 gólov.

Ospravedlnil sa fanúšikom

Z klubu bol na odchodne už vlani v decembri, keď ho lákal grécky Panathinakos, ktorého trénoval bývalý kouč Antverp László Bölöni. Aby si vynútil prestup, v januári sa dokonca objavil na tréningu v drese veľkého rivala Antverp Anderlechtu.

Tento krok vyvolal veľkú nevôľu medzi fanúšikmi. Lamkel Zé najprv na sociálnej sieti pohrozil, že na ďalší tréning si oblečie dres ďalšieho rivala Beerschotu, no napokon sa za svoje správanie ospravedlnil.

„Reagoval som takto, lebo som mal hlavu inde, myslel som na transfer. Nebolo to pre mňa ľahké. Je mi to ľúto. Som pripravený pomôcť klubu,“ uviedol na klubovom Twitteri.

Chcel ostať v Európe

Podľa portálu Transfermarkt je hodnota kamerunského reprezentanta 4,5 milióna eur. Belgické noviny Nieuwsblad informovali, že Lamkel Zé prichádza do Dunajskej Stredy na ročné hosťovanie bez kúpnej opcie.

O Kamerunčana mala záujem aj Boavista Porto, ale nakoniec sa prestup neuskutočnil. Záujem o jeho služby prejavili aj tímy z Kataru či zo Saudskej Arábie, ale hráč chcel ostať v Európe.

Na Slovensku je prestupový trh na rozdiel od väčšiny európskych krajín ešte otvorený, končí sa v pondelok o polnoci. Ponuka zo Žitného ostrova prišla vo štvrtok, hráč absolvoval lekárske testy v pondelok ráno.

Žlto-modrí zbroja vo veľkom

Dunajská Streda nezačala aktuálnu sezónu Fortuna ligy dobre, po šiestich kolách je na 6. mieste s ôsmimi bodmi.

Mužstvo opustili kľúčoví hráči Eric Ramírez a Marko Divkovič, odišiel aj Abdulrahman Taiwo.

V posledných dňoch prestupového obdobia však žlto-modrí začali vo veľkom zbrojiť.

Angažovali najlepšieho strelca maďarskej ligy, reprezentanta Jánosa Hahna z Paksu i jeho spoluhráča, 18-ročného Ákosa Szendreiho, ktorého považujú za jeden najtalentovanejších hráčov svojej vekovej kategórie.

Do Dunajskej Stredy prestúpil aj reprezentant Čiernej Hory do 21 rokov Nikola Krstovič z Crveny zvezdy Belehrad a 22-ročný belgický krídelník Thibaud Verlinden, ktorý naposledy pôsobil vo Fortune Sittard.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Na tréning prišiel v drese rivala. DAC získal hráča s hodnotou 4,5 milióna eur