Weiss otvoril skóre. Slovan si poradil s Trenčínom, uspelo aj Pohronie

David Strelec (v strede) v zápase ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín, Fortuna liga.
David Strelec (v strede) v zápase ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín, Fortuna liga. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|31. júl 2021 o 22:10 (aktualizované 31. júl 2021 o 23:00)

Weiss proti Trenčínu premenil penaltu.

BRATISLAVA. Futbalisti majstrovského ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotnom domácom stretnutí 2. kola Fortuna ligy nad AS Trenčín 2:0.

Tešili sa aj futbalisti FK Pohronie, ktorí doma zdolali Michalovce 2:0.

Slovan rozbehol gól Weissa

Slovan vyrukoval v základnej zostave aj s Križanom, ktorého prestup práve z Trenčína dotiahol len tento týždeň.

Slovanisti boli častejšie na súperovej polovici, ale nešlo im vypracovať si vyložené šance a úvodu stretnutia celkovo chýbala väčšia iskra.

Domáci chceli prelomiť bezgólový stav a už cez prestávku poslali na ihrisko dvoch čerstvých futbalistov, Pauschek a Ratao vystriedali Medveděva s Čavričom.

Trenčania boli v druhom polčase najprv iniciatívnejší, ale gól sa im streliť nepodarilo. Naopak, Strelec na druhej strane skóroval, lenže o gólovú radosť ho obral ofsajdový verdikt arbitrov.

Lavrinčík oslabil Trenčín v 56. minúte, keď za faul videl druhú žltú a červenú kartu. Slovan sa v 61. minúte dostal po ruke súpera k penalte, ktorú suverénne premenil Weiss.

Potom sa už zápas zlomil, Rabiu adresoval prihrávku nabiehajúcemu Zmrhalovi a ten prekonal Kukučku - 2:0.

Pohronie rozhodlo hneď v úvode

Pohronie rozhodlo o troch bodoch proti Michalovciam už v prvom polčase, keď sa presadili Ladji a Miloš Lačný.

Pohronie začalo aktívne, od začiatku sa tlačilo pred bránku súpera. Už v 9. minúte otvoril skóre domáci Ladji, keď presne vystrelil spoza šestnástky.

Hostia odpovedali ešte pred štvrťhodinou, Žofčák po spolupráci s Kanuom rozvlnil sieť krúžnou strelou, ale podľa čiarového arbitra z ofsajdu.

Domáci túto výstrahu zobrali vážne a zvýšili na 2:0 po peknom prieniku Lačného do stredu pokutového územia, odkiaľ zasunul loptu parádne k žrdi.

Odvtedy sa už skóre nemenilo.

Fortuna liga - 2. kolo:


Slovan Bratislava - AS Trenčín 2:0 (0:0)

Góly: 61. Weiss ml. (z 11 m), 67. Zmrhal

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Boris Kitka, asistent trénera Slovana: "Môžeme byť spokojní s víťazstvom, získalo sme to, čo sme chceli. Naša hra však nebola úplne optimálna. Prvý polčas nebol zlý, potom sme boli pasívni. Vedeli sme, že Trenčín bude silný na lopte. V defenzívnej fáze sme boli veľmi málo pohybliví, nedokázali sme ich dostať pod tlak.

Zápas určite ovplyvnilo vylúčenie, po ktorom sme sa dostali do vedenia. Po vylúčení mi chýbal z našej strany väčší hlad. Z tohto pohľadu to bolo do ofenzívy málo, aj diváci by si priali, aby sme strelili viac gólov súperovi, ktorý hral o jedného menej."

Peter Hlinka, tréner Trenčína: "Myslím si, že moje mužstvo podalo veľmi solídny výkon. Prehrali sme síce 0:2, ale ukázali sme, že naše mechanizmy začínajú fungovať. Proti favoritovi ligy sme ukázali ofenzívnu kvalitu.

Zápas ovplyvnili vylúčenie a pokutový kop, aj v početnej nevýhode sme mali akcie, ktoré sme nedotiahli do úspešného konca. Najväčšia škoda bola, že sme nezužitkovali kvalitné akcie, začiatok druhého polčasu bol v našej réžii, žiaľ, finálna fáza nebola optimálna. V závere sme sa snažili vyťažiť maximum, súper si to už ukočíroval."

Pohronie - Michalovce 2:0 (2:0)

Góly: 9. Ladji, 17. Lačný

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Gergely Geri, tréner Pohronia: "Úvod nám vyšiel výborne. Hrali sme to, čo sme si zaumienili. Máme však úzky káder, na lavičke sme mali dorastencov, ktorí poriadne ani dorasteneckú ligu nehrali, takže sily nám postupne dochádzali.

Začali sme byť pasívnejší, ale bola tam i kvalita súpera, ktorú treba rešpektovať. V kľúčových momentoch nás výrazne podržal brankár Slančík. Je to vydreté víťazstvo. Potrebujeme sa posúvať ďalej. S výkonom nie som celkom spokojný. Verím, že ak posilníme mužstvo, kvalita pôjde vyššie.“

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Nezvládli sme začiatok zápasu, čo ma veľmi mrzí. Nedostatočne sme pokryli útočníkov súpera. Zápas sme si prehrali hneď na jeho začiatku. Potom sme sa snažili niečo s nepriaznivým výsledkom urobiť, či už zmenami, alebo lepším pohybom, bohužiaľ sme nestrelili kontaktný gól. Nabehali sme sa, natrápili, no bod sme nezískali.“

Tabuľka

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss otvoril skóre. Slovan si poradil s Trenčínom, uspelo aj Pohronie