Trnava rozhodla za trinásť minút, Ružomberok novým lídrom spodnej šestky

Milan Ristovski sa teší z gólu v drese FC Spartak Trnava.
Milan Ristovski sa teší z gólu v drese FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
Sportnet|24. apr 2021 o 16:20 (aktualizované 24. apr 2021 o 20:20)

O víťazstve DAC-u rozhodol najlepší strelec ligy.

ZLATÉ MORAVCE. V úvodnom zápase 6. kola nadstavbovej časti zvíťazil druhý tím Fortuna ligy DAC Dunajská Streda na pôde FC ViOn Zlaté Moravce 1:0.

Jediný gól stretnutia vsietil útočník Eric Ramirez, pre ktorého to bol šestnásty zásah v sezóne a poistil si pozíciu na čele tabuľky strelcov.

Trojbodový zisk znamená tiež víťaznú premiéru pre dočasného trénera Antala Németha na lavičke DAC, ktorý počas týždňa nahradil odchádzajúceho Nemca Bernda Storcka.

V druhom zápase majstrovskej vetvy zdolal Spartak Trnava na domácom ihrisku AS Trenčín 2:0. O víťazstve rozhodol hneď v úvode, keď v 7. minúte otvoril skóre Yusuf Bamidele a o päť minút neskôr Milan Ristovski.

Pre zverencov trénera Michala Gašparíka ide o piate víťazstvo vo Fortuna lige v rade, naopak Trenčania prehrali všetkých šesť duelov v nadstavbovej časti.

Nový líder spodnej šestky

V úvodnom zápase skupiny o záchranu zvíťazili futbalisti MFK Ružomberok nad ŠKF Sereď 2:1. Všetky tri góly padli až v záverečnej dvadsaťminútovke.

Ten víťazný vsietil hosťujúci Roko Jureškin do vlastnej siete. Ružomberok sa vďaka víťazstvu dostal na čelo tabuľky spodnej šestky.

Na poslednom mieste ostávajú po remíze v Senici hráči Zemplín Michalovce.

Jediný zástupca východného Slovenska síce viedol po polhodine hry gólom Popovitsa, za domácich ale dokázal ešte v prvom polčase vyrovnať Asanovič.

Predposledná Nitra bez zraneného kapitána Erika Jendriška iba bezgólovo remizovala na pôde FK Pohronie.

Domáci futbalisti mali pritom viacero dobrých šancí, viackrát ale hostí zachránil brankár Dávid Šípoš.

Fortuna liga - výsledky:


Zlaté Moravce - Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 50. Ramirez

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Vytvorili sme na súpera tlak, mali sme aj príležitosti, ktoré však zostali nepremenené. V úvode druhého dejstva sme urobili dve-tri chyby, súper dal gól a zlomil stretnutnie na svoju stranu. Nechýbala nám motivácia, ani chuť po víťazstve, dnes to nevyšlo."

Antal Németh, tréner DAC-u: "Hra nebola dobrá, napriek tomu sme chceli a bojovali. Tímový duch bol fajn, sme radi, že sme zvíťazili. Hráči ukázali rozvoj a vôľu napredovať, chceli sme dosiahnuť dobrý výsledok, čo sa nakoniec aj podarilo. Každý zápas proti ViOn-u je pre nás náročný."

Trnava - Trenčín 2:0 (2:0)

Góly: 7. Bamidele, 13. Ristovski

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Pre nás to bol kľúčový zápas z pohľadu tabuľky, všetci vieme, že vo futbale je to veľmi ťažké, pokiaľ musíte. Duel rozhodli dve pekné kombinácie, po ktorých padli dva veľmi pekné góly. Po prestávke sme sa snažili hrať ešte chytrejšie, kontrolovať zápas tak aby sme Trenčín už nepúšťali do šancí. Teší nás, že sme neinkasovali s tak ofenzívne kvalitným tímom ako je Trenčín a uhrali to vzadu na nulu. Sú to veľmi dôležité tri body, náš cieľ už je teraz pohárová Európa a toto bol kľúčový zápas."

Stijn Vreven, tréner Trenčína: "Gratulujem kolegovi k víťazstvu. Mám zmiešané pocity. Začali sme zápas veľmi dobre, držali sme loptu, boli sme dominantní, mohli sme ísť do vedenia, čo by mužstvu dodalo energiu. Inkasovaný gól nás však trochu utlmil, prišiel druhý. Hnevám sa hlavne na prvý inkasovaný gól. Bavili sme sa o tom celý týždeň, rozoberali sme hru Spartaka. Je to neakceptovateľné, ale ok, máme stále mladý tím. Mali sme aj dobré momenty, dve stopercentné šance, nevyužili sme ich. Trnava riešila situácie veľmi dobre, je to kvalitný tím. Sústredíme sa na ďalší zápas, v ktorom chceme zabojovať o víťazstvo."

Ružomberok - Sereď 2:1 (0:0)

Góly: 70. Regáli, 88. Jureškin (vl.) - 90. Iván

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Bol to ďalší podobný zápas proti Seredi. Tie sa podobajú ako vajce vajcu. Je to vždy vyrovnané, dôrazné v obrane, keď defenzívy nerobia chyby. Stretnutie by som rozdelil na dve časti, do nášho prvého gólu a po ňom. Do stavu 1:0 išlo o také vzájomné oťukávanie sa. Potom sa súper trochu otvoril a nám sa ponúkali priestory. V záver zápasu to bolo viac hore-dole. Zvýšili sme na 2:0 a v pokoji sme zápas chceli doviesť do úspešného konca, napokon to Sereď trošku zdramatizovali po našej menšej chybe. Zápas sme napokon zvládli a sme veľmi šťastní."

Gergeli Geri, tréner Serede: "Bohužiaľ, nepodarilo sa nám nadviazať na predchádzajúce zápasy. Snažili sme sa vychádzať z dobre organizovanej obrany, čo sa nám, až na menšie zaváhania aj darilo. O lepší výsledok sme sa pripravili hlúpymi chybami. Súper bol húževnatý, robil všetko preto, aby zápas zvládol, no my sme mu k tomu aj pomohli. Prístup niektorých hráčov sa musí zmeniť. Oveľa viac očakávam od zahraničných hráčov.

Pohronie - Nitra 0:0

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Defenzívu sme zvládli, Nitra nás v tomto zápase nejako extra neohrozila, nemala žiadnu veľkú šancu. V ofenzíve sme nemali dostatočný pokoj. Chýbal nám nápad, lepšie finálna prihrávka, dôraz, viac sily, presnosť. Pri centrovaných loptách nám to nelietalo do priestorov na správnych hráčov. Súper dobre bránil, bol organizovaný, dobre nás napádal v strednom bloku. To nám spočiatku robilo problémy. Vytvorili sme si však aj pekné akcie, hlavne po krídlach, mohli sme súpera z týchto priestorov zlomiť. Chýbala však presná finálna prihrávka a zakončenie."

Michal Ščasný, tréner Nitry: "Išli sme do tohto zápasu s tým, že musíme diametrálne zlepšiť prístup, než tomu bolo v predchádzajúcom stretnutí so Senicou. To sa nám podarilo. Vedeli sme, čo nás v Žiari nad Hronom čaká. Pohronie má nebezpečné mužstvo, dobre poskladané, organizované. Má výborné individuality smerom do ofenzívy, toto sme chceli pokryť. Tento bod berieme s veľkou pokorou a ideme ďalej."

Senica - Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 42. Asanović – 29. Popovits

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Karol Praženica, tréner Senice: "My sme chceli vyhrať, s bodom nie sme spokojní, škoda, že sme na začiatku nevyužili dve dobré príležitosti. Keď išiel súper do vedenia, bolo ťažké zápas otočiť. Podarilo sa nám to ešte v prvom polčase vyrovnať. Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme víťazstvo, bohužiaľ nepodarilo sa nám to, sme sklamaní."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Ten prvý polčas, z našej strany čo sa týka hernej kvality, bol v poriadku, úvod patril nám. Na chvíľu prebral opraty v zápase súper, boli sme pripravení na nakopávané lopty na Tomáša Maleca. Súper je v tom strašne silný a to dnes aj potvrdil. Aj keď sme sa na to pripravili, tak to využil. Išli sme do vedenia po peknej akcií, ale škoda toho gólu, predchádzala tomu nekoncentrovanosť nášho hráča. Darovali sme im ľahký roh. Druhý polčas už bol taktický medzi 16-kami, taký bojovný."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava rozhodla za trinásť minút, Ružomberok novým lídrom spodnej šestky