Slovan a Žilina pokračujú vo víťaznom ťažení, Michalovce ešte nestrelili gól

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava na ilustračnej fotografii.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava na ilustračnej fotografii. (Autor: Martin Palkovič TASR)
Sportnet|3. aug 2019 o 20:18

Nováčik z Pohronia si pripísal prvé body.

BRATISLAVA. Úradujúci slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava je aj po treťom kole Fortuna ligy 2019/2020 bez straty bodu.

Pod vedením trénera Jána Kozáka mladšieho v sobotu zvíťazil nad domácim FK Senica hladko 3:0, Slovan je s deviatimi bodmi na čele ligovej tabuľky.

Zo siedmich striel tri góly

Hostia sa ujali vedenia u v piatej minúte zásahom 26-ročného Španiela Nona, druhý gól Slovana pridal v 33. min ďalší legionár Brazílčan Rafael Ratao. Po zmene strán pridal poistku Srb Aleksandar Čavrič.

Seničania sa síce snažili aspoň o čestný zásah, ale defenzíva majstra im v tom úspešne zabránila. Slovan bol v sobotu mimoriadne efektívny, zo siedmich striel na bránku strelil až tri góly.

"Zápas sa mi nehodnotí ľahko, pretože sme ho prehrali. Proti súperovi ako Slovan je možné uspieť iba vtedy, ak podáte stopercentný výkon v ofenzíve aj defenzíve. Slovan dnes zvíťazil zaslúžene," povedal pre RTVS kouč domáceho kolektívu Michal Ščasný.

Omnoho spokojnejší bol tréner Slovana Ján Kozák mladší: "Podali sme dobrý taktický výkon. Boli tam však aj chybičky a na nich musíme popracovať. Ak máme taký náskok, nesmieme v závere dovoliť súperovi takto hroziť."

Prvé body pre Pohronie

Stopercentní sú zatiaľ aj Žilinčania, ktorí v domácom prostredí zdolali Trenčín 2:1 (1:0). Na zásah Branislava Sluku z úvodu stretnutia odpovedal po prestávke Abdul Zubairu, ale tri body pre domácich zabezpečil v 75. min mladík Michal Tomič.

Kým Žilina je po boku Slovana na čele fortunaligovej tabuľky, Trenčania z troch duelov získali len jeden bod a patrí im až desiata priečka.

Nováčik súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa si v sobotu pripísal prvé fortunaligové body za triumf 1:0 na pôde Ružomberka. Domáci hrali od 38. min bez vylúčeného Adriána Mojžiša, "presilovku" súpera zužitkoval víťazným gólom v 78. min Ján Hatok.

Bez bodu aj streleného gólu sú po troch dueloch novej sezóny futbalisti Michaloviec. MFK Zemplín po neúspechoch doma so Žilinou (0:3) a na pôde Slovana Bratislava (0:3) odišiel s prázdnymi rukami aj zo Zlatých Moraviec, o najtesnejšom víťazstve ViOn-u rozhodol už v 7. min Tomáš Ďubek.

Tretie kolo FL skompletizujú v nedeľu stretnutia FC Spartak Trnava - FC Nitra (18.00) a ŠKF iClinic Sereď - FC DAC 1904 Dunajská Streda (19.00). Dunajskostredčania sa v prípade trojbodového zisku môžu dotiahnuť na dvojicu Slovan, Žilina na čele tabuľky.

Fortuna liga 2019/2020 - 3. kolo - sobota:

FK Senica - ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:2)

Góly: 5. Nono, 33. Ratao, 63. Čavrič

Hlasy po zápase

Michal Ščasný, tréner Senice: "Ak chcete uspieť proti tímu ako Slovan, musíte sa stopercentne koncentrovať pri bránení a zároveň využiť šance, ktoré sa naskytnú. To sa v sobotu nestalo. Slovan hral veľmi šikovne, ukázal svoju kvalitu a využil takmer každú svoju príležitosť. Gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu."

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Z našej strany to bol dobre takticky zvládnutý zápas. S výsledkom môžeme byť spokojní, ale objavili sa aj chyby. Určite musíme odstrániť ľahké straty lopty, ktorých bolo v sobotu veľa. Tiež záverečný úsek zápasu za stavu 3:0 v náš prospech musíme zvládnuť lepšie, súper mal na môj vkus príliš veľa pološancí. Priestor dostali aj hráči, ktorí mali v posledných zápasoch nižšiu minutáž, a ukázali, že nie náhodou sú súčasťou Slovana. A tí hráči, ktorí hrávajú pravidelnejšie, videli, že majú vysokú konkurenciu a svoje miesto na ihrisku si musia naozaj zaslúžiť. Tešíme sa z ďalšieho víťazstva, ale vo futbale nesmiete nikdy nič podceniť. Potrebujeme odstrániť chybičky či straty lôpt, aby sme boli ešte lepší v defenzíve a zároveň efektívnejší v ofenzíve. Je pekné, keď sa vyhráva, no potom môže prísť zaváhanie, ako sa stalo na samom začiatku sezóny, a musíte začínať prakticky odznova. Preto nepoľavujeme v koncentrácii a takto chceme pokračovať."

MFK Ružomberok - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:1 (0:0)

Gól: 78. Hatok, ČK: 38. Mojžiš (Ružomberok) po druhej ŽK

Hlasy po zápase

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Mne sa hodnotí veľmi ťažko, lebo sme nezvládli zápas, ktorý sme zvládnuť mali. Prvých tridsať minút som bol veľmi spokojný s predvádzanou hrou, dostávali sme sa do šancí a bola otázka času, kedy sa to zlomí. Vtedy sa udiala vec, ktorá rozhodla stretnutie v prospech hostí, dostali sme červenú kartu. Neviem, či zaslúžene, alebo nie, k tomu sa nevyjadrujem. Od tohto momentu sa zápas zmenil. Museli sme začať rozmýšľať ináč, trochu viac defenzívnejšie. Snažili sme sa druhý polčas presadiť z nejakého protiútoku, čo sa nám aj darilo, mali sme pár šancí, ale gól hostí, ktorý padol z náhodnej ojedinelej akcie, nás úplne zlomil."

Rastislav Urgela, tréner Pohronia: "Som plný dojmov po udalostiach, ktoré sa u nás udiali v týždni. Preto sa mi tento zápas ťažko hodnotí, potreboval by som si ho najprv pozrieť, rozanalyzovať. Bolo tam veľa vecí, s ktorými nemôžem byť spokojný napriek víťazstvu. Tešia nás najmä prvé tri fortunaligové body, ktoré sme získali ako nový klub v súťaži. Chcel by som ich za seba i za chalanov venovať kolegovi, trénerovi Milanovi Nemcovi a prajem mu skoré uzdravenie. Domáci boli lepším tímom a my sme vyhrali so šťastím, čo musím úplne otvorene priznať."

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 7. Ďubek

Hlasy po zápase

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Do zápasu sme išli s tým, že chceme dostať súpera pod tlak, čo sa nám aj podarilo. Dali sme žrď, pekný gól, boli sme lepší, dominantnejší. V druhom polčase sme sa zbytočne zatiahli, čo sme nechceli. Boli sme však aktívnejší, čo sa týka striel. Striedaniami sme zápas uhrali a v závere sme mohli pridať aj druhý gól."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Upozorňovali sme chlapcov na vstup do stretnutia, no opäť sme inkasovali hned skraja. Prvý polčas z našej strany bol slabý, ustráchaný. V druhom polčase sme išli viac do rizika, ale chýba nám kvalita. Išli sme za gólom, čo sa nám však nepodarilo. Súper dal gól, vyhral a ja mu gratulujem."

MŠK Žilina - AS Trenčín 2:1 (1:0)

Góly: 8. Sluka, 75. Tomič - 59. Zubairu

Hlasy po zápase

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Môžeme byť radi za víťazstvo, zvládli sme ťažký zápas. Súper bol lepší na lopte, dominantnejší. My sme zase hrali priamočiarejšie, utvorili sme si viac gólových šancí ako súper. V prvom polčase, keď sme hrali v rozostavení s tromi stopérmi a dvoma útočníkmi, nám hra veľmi nefungovala, po prestriedaní na 3-4-3 to už bolo lepšie. Veľmi si vážim toto víťazstvo, hráči ukázali dobrú mentalitu. Nemáme sa prečo uspokojiť, máme deväť bodov a čaká nás náročný súper. Verím, že s príchodom nových hráčov budeme hrať ešte lepšie."

Roman Marčok, tréner Trenčína: "Zápas sa nám, z hľadiska vecí, ktoré sme chceli zlepšiť, vydaril. Krok po kroku sa zlepšujeme v aktivite, v organizácii hry, napádali sme súpera a boli sme nebezpeční. V momentoch, keď sme mali loptu v moci, sme striedali horšie momenty so slabšími a rýchle pasáže s pomalými. Od tohto výkonu sa dá odraziť ďalej a je to spôsob, ako sa zlepšovať."

Zostávajúci program 3. kola:

Nedeľa 4.8.

FC Spartak Trnava - FC Nitra (18.00)

ŠKF iClinic Sereď - FC DAC 1904 Dunajská Streda (Myjava, 19.00)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan a Žilina pokračujú vo víťaznom ťažení, Michalovce ešte nestrelili gól