Futbalová Trnava natiahla svoju víťaznú sériu, Slovan sa trápil s Prešovom

Trnavčan Matúš Čonka (vpravo) strieľa jeden z gólov Trnavy.
Trnavčan Matúš Čonka (vpravo) strieľa jeden z gólov Trnavy. (Autor: TASR)
Sportnet|14. okt 2017 o 17:16

Uspeli aj futbalisti Trenčína a Dunajskej Stredy.

MICHALOVCE. Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili presvedčivo 3:0 nad domácimi hráčmi Zemplína Michalovce v sobotňajšom zápase dvanásteho kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2017/2018.

Favorizovaní hostia viedli už od 5. minúty gólom Matúša Čonku po individuálnom prieniku Vachtanga Čanturišviliho, v 23. minúte zvýšil slovenský reprezentant do 21 rokov Erik Jirka. Triumf hostí spečatil v závere striedajúci Andrej Kadlec.

Futbalisti Spartaka Trnava sú s 30 bodmi na čele tabuľky a natiahli si víťaznú sériu v lige už na šesť stretnutí, Michalovce získali dosiaľ desať bodov.

Pozrite si momentky zo zápasu Michalovce - Trnava: fotogaléria

15.10.2017

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili na domácom ihrisku nad FK Senica 4:1. Trenčania udreli dvakrát v závere prvého polčasu - strelecky sa presadili Ricky van Haaren a Rangelo Janga. V 52. minúte strelil svoj druhý gól kanonier Janga a v 66. minúte zvýšil Martin Šulek už na 4:0.

Desať minút pred koncom znížil a zároveň stanovil rezultát z pokutového kopu hosťujúci Oliver Podhorin.

Trenčín triumfoval vo štvrtom ligovom zápase po sebe, na konte má osemnásť bodov, naopak Senica v aktuálnej sezóne ešte nezvíťazila a je beznádejne posledná s dvoma bodmi.

DAC Dunajská Streda zvíťazila na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 2:0. Víťazný gól strelil až po zmene strán obranca hostí Tomáš Huk. Hostia sa dočkali aj poisťujúceho zásahu, keď sa v závere duelu presadil kapitán Marin Ljubičič.

Podbrezová utrpela ôsmy nezdar v aktuálnej ligovej sezóne a figuruje na 10. mieste v priebežnej tabuľke.

Futbalisti Slovana Bratislava na vlastnom ihrisku zdolali hráčov Tatrana Prešov tesne 3:2. Nový tréner hostí Sergij Kovalec bol blízko k nečakanému úspechu, keď jeho zverenci dvakrát viedli - najprv sa ujali v 24. minúte vedenia gólom Jakuba Wiezika, po zmene strán upravil na priebežných 2:1 Erik Streňo.

Hráči úradujúceho vicemajstra však v oboch prípadoch dokázali vyrovnať - v prvom polčase skóroval Dávid Holman, v druhom dejstve český kanonier Jakub Mareš, ktorý napokon v 77. minúte svojím druhým gólom v zápase dokonal obrat slovanistov.

Bratislavčania figurujú na druhom mieste v priebežnej ligovej tabuľke s päťbodovým mankom na Trnavu, Prešov prehral piatykrát po sebe a je na predposlednej jedenástej priečke.

Futbalisti Ružomberka na vlastnom ihrisku remizovali s hráčmi Zlatých Moraviec 1:1. Domáci sa ujali vedenia v 29. minúte gólom Erika Daniela, ale vzápätí vyrovnal Róbert Gešnábel.

V závere prvého polčasu hostí oslabil stopér Martin Dobrotka, ktorý inkasoval druhú žltú a následne červenú kartu.

Ružomberok však nedokázal využiť početnú výhodu v druhom polčase a nepripísal si štvrté domáce víťazstvo po sebe.

Fortuna liga 2017/2018 - 12. kolo:

Michalovce - Trnava 0:3 (0:2)

Góly: 5. Čonka, 23. Jirka, 83. A. Kadlec

ŽK: 69. S. Danko, 82. J. Carillo - 29. Lukič, 45. Vlasko, rozhodovali: Pavlík - Benko, D. Hrčka, 2000 divákov

Michalovce: Kira - Sviarčinskij, Kavka, J. Carrillo, Božok - Grič (88. M. Bednár) - Koscelník, I. Žofčák, S. Danko (74. Bragin), Šimčák (55. Regáli) - Sulley

Trnava: Vantruba - Lukič (73. A. Kadlec), Martin Tóth, Godál, Čonka (79. Hladík) - A. Sloboda, Pehlivan - Jirka, Vlasko, Čanturišvili (90. A. Lovás) - Egho

Hlasy po stretnutí:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Vstup do zápasu sme si predstavovali inak. Chceli sme hrať aktívne, no v prvom polčase sme mali príliš veľký rešpekt zo súpera. Táto prehra je pre nás príliš krutá, musíme zdvihnúť hlavy, pretože na nás čakajú ďalšie dôležité zápasy."

Nestor El Maestro, tréner Trnavy: "Zvyčajne je v Michalovciach veľmi ťažké zvíťaziť, vždy to bývajú vyrovnané zápasy. Aj tento bol pre nás náročný, dali sme však tri góly a žiadny sme nedostali."

Trenčín - Senica 4:1 (2:0)

Góly: 44. a 52. Janga, 41. Van Haaren, 66. M. Šulek - 80. Podhorin (z pok. kopu)

Bez kariet, rozhodovali: Glova - Tomčík, Ádám, 1440 divákov

Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa - El Mahdioui - Van Haaren, Ubbink - H. Gong (46. Azango), Janga (69. Antonio Mance), Beridze (65. Paur)

Senica: Plach - Otrísal, Jarabica, Ranko, Podhorin - Krč (67. Alan Kováč), Richtárech - Šefčík, Vaščák, Duga (77. M. Rigo) - Smékal (46. Sarpei)

Hlasy po stretnutí:

Roman Marčok, tréner Trenčína: "S výsledkom sme spokojní, no nie s predvedenou hrou. Neboli sme dostatočne aktívni a úspešní v napádaní. Máme rezervy, o ktorých vieme. Ukázalo sa, že máme pred sebou veľa práce."

Ladislav Hudec, tréner Senice: "Trenčínu chcem pogratulovať k výkonu. Pripravovali sme sa, že budeme veľa behať bez lopty. Víťazstvo domácich je absolútne zaslúžené. Náš brankár chytil veľa šancí, hráči sa snažili, ale nemali sme na viac."

Podbrezová - Dunajská Streda 0:2 (0:0)

Góly: 65. T. Huk, 88. M. Ljubičič

ŽK: 29. Čmelík, 70. B. Ľupták (obaja Dunajská Streda), rozhodovali: Očenáš - Balko, Roszbeck, 1014 divákov

Podbrezová: M. Kuciak - Viazanko, Krivák, Kostelný, L. Djordjevič - Baéz, D. Haščák (79. Kuc) - D. Leško, M. Mikuš, Bernadina (70. Jedinák) - Rendla

Dunajská Streda: Macej - Koštrna, T. Huk, Šatka, E. Davis - M. Ljubičič - Kalmár, B. Ľupták (77. Aluku) - Čmelík (60. Divkovič), Pačinda, Ashiru (53. T. Malec)

Hlasy po stretnutí:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "V prvom polčase sa splnilo to, čo sme čakali, mal primerané parametre, len chýbalo väčšie sebavedomie. Nevyhli sme sa pár technickým chybám, žiadalo sa viac presadiť smerom dopredu. V druhom polčase to bolo o tom, kto strelí prvý gól, žiaľ, pri štandardnej situácii sme inkasovali, čo bolo dosť bolestivé. Dostali sme sa do kŕča a nedokázali sme ho, najmä vo finálnej fáze, prekonať. Pohotovosť a pokoj chýbali, súper bol minimálne o ten jeden gól lepší."

Marco Rossi, tréner Dunajskej Stredy: "Naše víťazstvo bolo zaslúžené, hrali sme v prvom polčase dobre takticky, horšie technicky, v druhom sme sa zlepšili aj v tomto aspekte. Veľmi nám pomohol striedajúci Malec, ktorý vybehol na ihrisko a hneď sa zapojil účinne do hry."

Slovan Bratislava - Prešov 3:2 (1:1)

Góly: 67. a 77. J. Mareš, 30. Holman - 24. Wiezik, 54. Streňo

ŽK: 61. Ibrahim Rabiu, 71. J. Mareš - 83. J. Bartek, rozhodovali: Chmura - Lieskovský, Galo, 825 divákov

Slovan: Greif - Čikoš, B. Sekulič, Rundič, Chouchoumis (46. Božikov) - Ibrahim Rabiu (79. L. Droppa), V. Savičevič (60. Vittek) - Hološko, Holman, F. Oršula - J. Mareš

Prešov: A. Slančík - R. Kačala, Hovančík, Udeh, J. Bartek - T. Sedlák - R. Černák (41. Streňo), D. Keresteš, P. Katona (82. Dupkala), Issa Adekunle (72. Miliutin) - Wiezik

Hlasy po stretnutí:

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana Bratislava: "Chceli sme od začiatku hrať na ich polovici, kombinačne sa dostávať do šancí. Mali sme veľa možností, mrzí ma, že sme nedali viac gólov. Vedeli sme, že Prešov bude hrať na brejky a hral dobre. Zvládli sme tento ťažký zápas a sme šťastní. Dostali sme hlúpe góly a dúfam, že sa to nebude opakovať. Gratulujem súperovi k výkonu."

Sergij Kovalec, tréner Tatrana Prešov: "Bol to dobrý zápas, mohli sme aj remizovať, ale Slovan zvíťazil zaslúžene. Náš brankár chytal veľmi dobre a verím, že sa budeme naďalej zlepšovať."

Ružomberok - Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (1:1)

Góly: 29. E. Daniel - 33. Gešnábel

ŽK: 12. Dobrotka, 86. D. Szymonowicz (obaja Zlaté Moravce), ČK: 43. Dobrotka (Zlaté Moravce) po druhej ŽK, rozhodovali: P. Hrčka - Slyško, Peter Kováč, 1442 divákov

Ružomberok: Krajčirík - P. Maslo, J. Maslo, D. Kružliak, Kupec (66. Kunca) - D. Takáč (74. T. Kostadinov), Qose, M. Kochan - E. Daniel, Haskič, Gál-Andrezly

Zlaté Moravce: Pavol Kováč - Chren, Dobrotka, M. Nikolič, D. Szymonowicz - Karlík - Ewerton Paixao da Silva (87. Bariš), Mateus de Oliveira Silva (90.+ Sládek), Gešnábel (76. Cléber Nascimento), Záhumenský - Ľ. Urgela

Hlasy po stretnutí:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Nám sa bod máli, naším cieľom bolo víťazstvo. Dobre sme zápas rozbehli, išlo sa do vedenia, potom prišlo vyrovnanie. V druhom polčase sme boli málo dôrazní v súperovej šestnástke, keď sme sa aj dostali do gólových šancí, tým pádom sme nemohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Aj preto sa stretnutie skončilo remízou. Moravce sa prezentovali ako nepríjemný, behavý súper."

Juraj Jarábek, tréner ViOnu: "Tešili sme sa do Ružomberka, máme tu kamarátov, Ružomberok má výborné mužstvo, výborných trénerov, preto sme čakali ťažký duel, čo sa aj potvrdilo. Chalani boli veľmi dobre pripravení, no najmä to dokázali aj na ihrisku. Vedeli, čo majú hrať, boli tiež absolútne uvoľnení. Pribrzdilo nás Dobrotkovo vylúčenie, ale aj desiati sme boli nebezpeční smerom dopredu, čo bolo veľmi dôležité. Párkrát sme mali aj šťastie, s bodom sme spokojní."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalová Trnava natiahla svoju víťaznú sériu, Slovan sa trápil s Prešovom