Už to nie je box, ale MMA, vraví šéf Mercedesu o súboji o titul

Lewis Hamilton a tím Mercedes oslavujú triumf na Veľkej cene Kataru.
Lewis Hamilton a tím Mercedes oslavujú triumf na Veľkej cene Kataru. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|21. nov 2021 o 22:23

Lewis Hamilton stráca na Maxa Verstappena osem bodov.

BRATISLAVA. Napätie. To posledné roky v seriáli majstrovstiev sveta formuly 1 chýbalo. Dosť výrazne predovšetkým na konci sezóny.

Vlani sa stal Lewis Hamiton majstrom sveta štyri preteky pred koncom šampionátu. Pred dvomi rokmi to bolo tri preteky pred koncom sezóny.

A dalo by sa pokračovať. Lewis Hamilton je výnimočný jazdec a víťazí aj vďaka skvelému monopostu Mercedes. Lenže ak nastrieľa góly súperom už v prvom polčase, v druhom už nie je o čo hrať.

V tejto sezóne si fanúšikovia môžu vychutnať drámu až do posledných pretekov. 

Dve veľké ceny pred koncom je rozdiel medzi Maxom Vertappenom a Lewisom Hamiltonom 8 bodov. Navyše boj o titul naberá na obrátkach nielen medzi jazdcami ale aj medzi tímami. 

Dovolené sú aj údery lakťom

Mercedes dostal na Veľkej cene Brazílie trest za porušenie pravidiel pri systéme DRS. Monopost im preverili komisári na podnet rivala – Red Bullu. 

Antipatia medzi tímami sa rovnako vyostruje. 

„Čo bolo kedysi olympijským boxom sa postupne zmenilo na MMA. Ale to je v poriadku,“ komentoval rivalitu šéf Mercedesu Toto Wolf pre BBC.

„V ringu robíme, čo sa dá. Povolené sú aj údery lakťom, pretože teraz to povoľujú pravidlá. Rukavice sme už zhodili. Nič iné ani nemôžete čakať,“ doplnil. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Už to nie je box, ale MMA, vraví šéf Mercedesu o súboji o titul