Kolízia slávnych mien v pretekoch F3. Hneval sa najmä Schumacher

David Schumacher skončil v pretekoch F3 vo zvodidlách.
David Schumacher skončil v pretekoch F3 vo zvodidlách. (Autor: davidschumacher_official/ instagram)
Miroslav Kováčik|9. máj 2021 o 10:10

Preteky boli veľmi zaujímavé.

BARCELONA, BRATISLAVA. Meno Schumacher je neodmysliteľnou súčasťou motošportu. Michael je sedemnásobný šampión F1, jeho syn Mick si vybojoval miesto v tíme Alfa Romeo a synovec David momentálne pôsobí v šampionáte F3.

Práve David bol v sobotu súčasťou kolízie, ktorá zaujala média.

V pretekoch na okruhu Catalunya pri Barcelone kolidoval s nositeľom iného slávneho motošportového mena - Enzom Fittipaldim. 

Schumacher po zrážke skončil vo zvodidlách a preteky nedokončil. O nič lepšie nedopadol ani Brazílčan, ktorý následne odstavil monopost popri trati. 

Z tohto incidentu mal najväčšiu radosť 18-ročný Brit Olli Caldwell, ktorý vo svojich druhých pretekoch v kategórii F3 dosiahol premiérový triumf. 

Schumachera mrzelo rozhodnutie komisárov

Fittipaldi sa rozhodol zaútočiť v 12. kole, keď na dlhej rovinke využil otvorené zadné krídlo a aerodynamickú výhodu, tzv. slipstream. 

V prvej zákrute zviedol tesný súboj so Schumacherom, no zároveň vyšiel z trate. Keď sa následne snažil na ňu vrátiť, doslova zostrel svojho súpera, čo v konečnom dôsledku znamenalo pre oboch koniec v pretekoch. 


Vedenie pretekov incident nevyšetrovalo, čo Schumacher nahnevalo. 

"Dnešný deň bol pre nás sklamaním. Niekoľko kôl som viedol preteky, pokiaľ ma netrafil iný monopost v druhej zákrute. Je smutné, že komisári rozhodli, že nie je potrebné tento incident riešiť," napísal syn Ralfa Schumachera na instagrame. 

Prvý bod od tragickej nehody 

Okrem kolízie pretekárov zo slávnych rodín zaujal aj bodový zisk Juana Manuela Correu, ktorý skončil desiaty. Je to jeho prvý bod hrôzostrašnej nehody, ktorej bol v roku 2019 súčasťou na belgickom okruhu Spa-Francorchamps.

V pretekoch F2 po zhode okolností vletel Francúz Anthoine Hubert do bariéry, ktorá ho však odrazila späť na trať, kde sa rútil Correa. Ten ho zasiahol v rýchlosti 218 km/h. Dvadsaťdvaročný Francúz túto kolíziu neprežil. 

Correovi po vážnych zraneniach hrozila amputácia nôh, ale napokon sa dokázal vrátiť do pretekárskeho vozidla. Po pretekoch v Barcelone poďakoval svojmu tímu a bolo badať, že iba ťažko hľadá tie správne slová. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Kolízia slávnych mien v pretekoch F3. Hneval sa najmä Schumacher